Winnares Joyce met familie

Tropische wens voor winnares Joyce komt uit

27 april 2018 - Op een dag in maart werd Joyce (78) samen met haar man Richard, zoon Arthur en schoonzoon Koen ontvangen in het Tropenmuseum in Amsterdam. Daar stond hen een geweldige verrassing te wachten. Joyce vertelt: “Ik heb nog nooit zoveel geld in mijn handen gehad!”

Wat precies de reden van de uitnodiging in het Tropenmuseum was, hield de BankGiro Loterij tot het einde geheim. Maar dat ze niet voor niks vanuit haar woonplaats Waalwijk naar de hoofdstad was gereden, werd duidelijk toen de gouden envelop openging. Ze werd verrast met een cheque van maar liefst € 100.000.

“We zijn direct lekker uiteten gegaan”

“Ik wist niet wat me overkwam. Wát een geld!” vertelt de winnares, nog steeds beduusd van wat ze heeft meegemaakt. “Ik kon het gewoon niet geloven; eigenlijk nog steeds niet! Die avond hebben we onze kleindochter in Amsterdam opgehaald en zijn we direct lekker uiteten gegaan.”

Eenmaal terug in Waalwijk, stroomden de reacties binnen. “We waren op televisie geweest en kregen vanuit verschillende kanten berichtjes van bekenden die ons wilden feliciteren. Wát is dit leuk om mee te maken!”

Paradijs op aarde

Wat Joyce allemaal met het prijzengeld gaat doen weet ze nog niet, maar er is wel die ene wens: “Mijn grootste wens is om ooit nog eens terug te gaan naar Hawaii. Een paar jaar geleden ben ik er geweest, maar ik zou er zo graag nog eens teruggaan.”

Het deed haar denken aan Indonesië, waar Joyce en haar man vandaan komen: “Het is een paradijs op aarde. Ik heb altijd gezegd: 'Als ik ooit een grote prijs win, dan ga ik terug naar Hawaii’.” Die wens wordt nu werkelijkheid.