Prijzenpot

Twee culturele uittips voor het nieuwe jaar

Ook dit jaar staan de deuren van onze culturele partners weer wagenwijd voor u open, en kunt u genieten van een rijk aanbod aan bijzondere exposities. Wilt u in januari direct op pad? Bij het Cobra Museum en Kröller-Möller kunt u deze voornemens mooi waarmaken.

Slow Art Walk in het Cobra Museum

Het zou zo maar kunnen dat één van uw goede voornemens voor het nieuwe jaar is om de dingen wat rustiger aan te doen. De Slow Art Walk van het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen sluit hier perfect bij aan. Met deze rondleiding van een uur spant het Cobra Museum zich in om haar bezoekers langer naar kunst te laten kijken.

De vooringenomen kennis over kunst wordt aan de kant geschoven en u zal ieder kunstwerk in een nieuwe lyrische wereld ontdekken. In 2015 was het Cobra Museum het enige museum dat meedeed aan de International Slow Art Day en ook in 2016 zal het museum dit blijven doen. Tijdens de januarimaand zijn er bijzondere lezingen die u individueel – maar ook als groep – kunt bezoeken. Lekker langzaam flaneren door het museum op een tempo waarbij u uitgebreid de tijd heeft om een aantal zorgvuldig geselecteerde kunstwerken te bewonderen, maken uw goede voornemens meteen al werkelijkheid. Bezoek de website van het Cobra Museum voor Moderne Kunst voor meer informatie.

Beeldende kunst van Barbara Hepworth

Ook in 2016 biedt het Kröller-Möller museum u het beste van twee werelden: binnen kunt u in alle stilte de mooiste kunstwerken bewonderen en buiten kunt u wandelen in de prachtige beeldentuin midden in de natuur. Naast de uitgebreide verzameling van schilderijen en tekeningen van Van Gogh, kunt u deze winter ook binnentreden in de wereld van Barbara Hepworth. Aan de hand van sculpturen van hout, marmer en brons wordt haar carrière van beginnend kunstenaar in de jaren twintig tot internationaal bekende beeldhouwer stap voor stap uitgebeeld.

Haar sculpturen onderscheiden zich door ongelooflijk vakmanschap en worden afgewisseld met schilderijen, tekeningen en film- en fotomateriaal van Barbara Hepworth. Wedden dat u sommige vormen nog nooit eerder heeft gezien? Klik hier voor meer informatie.