Vincent haalt miljoenenvraag

Twintiger schopt het tot miljoenenvraag in The Big Picture

De 29-jarige Vincent uit Dordrecht is het gelukt: als eerste kandidaat ooit wist hij de miljoenenvraag van het tv-programma ‘BankGiro Loterij The Big Picture' te bereiken.

Vincent was op 27 september voor de tweede zondag op rij te zien in het RTL-4 spelprogramma. In de vorige aflevering had hij al € 20.000,- bij elkaar gespeeld. Twee hulplijnen waren daar reeds voor ingezet. In aflevering vier moest voldoende geld voor een reis naar Antartica én een auto bij elkaar gespeeld worden.

Miljoenenvraag

Met goede antwoorden op vragen over o.a. de bekendste leeuw van Zimbabwe en de Mona Lisa van Leonardo da Vinci klom de docent risicomanagement relatief eenvoudig naar vraag 11 op de geldladder. Wel moest tussendoor de derde en laatste hulplijn worden ingezet.

Na het zien van de foto koos Vincent eieren voor zijn geld en besloot de miljoenenvraag uiteindelijk niet te spelen. Het risico om daarmee op de geldladder terug te vallen van € 1 miljoen naar € 10.000,-, wilde hij niet nemen. Vincent nam uiteindelijk € 125.000,- mee naar huis.
 
"Vooraf heb ik samen met mijn vrouw een doel vastgesteld: 50.000 euro. Dat leek ons een mooi bedrag, en voldoende voor mijn droomreis naar Antarctica en voor een nieuwe auto voor mijn vrouw. Natuurlijk denk ik soms wel ‘had ik maar doorgespeeld', maar aan de andere kant heb ik mijn doel bereikt. Ik ben blij dat ik het risico voor het miljoen niet heb genomen. Het was een hele bewuste keuze waarbij ik me niet heb laten leiden door emoties."

Eerste in de geschiedenis

Vincent is de eerste kandidaat in de geschiedenis van ‘BankGiro Loterij The Big Picture' die alle antwoorden op de vragen kende. Doordat Vincent drie hulplijnen gebruikte, werden er middels een trekking ook drie hulplijnwinnaars geselecteerd. Deze drie BankGiro Loterij-deelnemers wonnen hetzelfde bedrag als Vincent.

Zonder kleerscheuren

Emma Jones uit Diemen begon zondag ook aan haar The Big Picture-avontuur. De moeder van twee kinderen beklom als een speer en zonder hulplijnen de geldladder, tot de gegarandeerde € 10.000,-. Zonder kleerscheuren werd zelfs de € 50.000,- bereikt, met vragen over Escher en Elton John. Volgende week speelt ze verder richting het miljoen.

Heeft u deze aflevering gemist? Kijk de uitzending nu terug op RTL Gemist.