Lex en Therese proosten!

VIP-ervaring in het Openlucht Museum: “We schreven geschiedenis!”

25 januari 2018 - Lex (58) uit Nijmegen werd samen met zijn vrouw Therese (47) door de BankGiro Loterij als VIP uitgenodigd in het Nederlandse Openluchtmuseum te Arnhem. Naast een bezoek aan ‘De Canon van Nederland’ en een persoonlijk optreden van Ellen ten Damme, mocht het stel exclusief blijven slapen in het museum. Lex: “Wát hebben wij ons verwend gevoeld!”

De VIP-ervaring begon voor het Nijmeegse echtpaar met een bezoek aan het Openluchtmuseum en een aansluitend diner. Daar verzorgde zangeres Ellen ten Damme een gastoptreden. “Wat een moordwijf is dat!” vertelt Lex enthousiast. “Ellen is een rasartiest. We hebben haar al vaker live gezien, maar nog niet eerder in zo’n intieme setting. Wát een performer.”

Naar buiten geveegd

De tentoonstelling ‘De Canon van Nederland’, die alle hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis toont, maakte indruk op Lex: “We hebben onze ogen uitgekeken. Ze hebben ons nog nét niet naar buiten moeten vegen. Toen we eenmaal buiten waren, hoorden we de deur achter ons op slot gaan.”

Ronken in de Pronkkamer

Als klap op de vuurpijl mochten Lex en Therese blijven slapen in het museum. Lex: “We schreven geschiedenis, want in de kamer waar we sliepen - de Pronkkamer – had nog nooit eerder iemand geslapen! Sterker nog, de kamer is normaalgesproken niet toegankelijk voor publiek.”

‘Geslapen als marmotjes’

Lex vervolgt: “Het was een fantastisch mooie ruimte en de bedden waren uitstekend. We hebben als marmotjes geslapen. De volgende ochtend volgde een geweldig ontbijt: je kon het zo gek niet bedenken of het stond op tafel. Alles was met zorg klaargemaakt, geweldig!” Lex en Therese kijken terug op een geweldige ervaring: “Ze hebben er alles aan gedaan om het voor ons bijzonder te maken en dat is gelukt. We hebben ons super verwend gevoeld!”