Wie wint de BankGiro Loterij Molenprijs 2014?

Molens zijn niet weg te denken uit het Nederlandse landschap. De BankGiro Loterij en Vereniging De Hollandsche Molen vinden het belangrijk dat dit zo blijft, daarom organiseren we  ieder jaar samen de BankGiro loterij Molenprijs. Van 1 september tot 1 oktober strijden vijf molenprojecten, verspreid over heel Nederland, om de publieksstem in de BankGiro Loterij Molenprijs 2014. Het project dat de meeste stemmen verzamelt, wint 50.000 euro. Dankzij de prijs kan de winnende molen het project uitvoeren.

Vul hier het formulier in op Facebook en maak kans op deze Delftsblauwe BankGiro Loterij Scooter!

scooter

De genomineerden

De vijf genomineerde molenprojecten zijn:

·        Molen Goliath in Uithuizermeeden (Groningen): renovatie van de waterloop, zodat de poldermolen kan uitmalen op het Wad.

·        Molen de Vlijt in Meppel (Drenthe): bouwen van het maalwerk om de molen mosterd te laten malen.

·        Molen Hermien in Harreveld (Gelderland): restauratie van de schaliën die de molenromp en kap bekleden.

·        Molen De Salamander in Leidschendam (Zuid-Holland): bouw van een nieuw educatiecentrum naast de molen.

·        Molen Vogelzicht in Kuitaart (Zeeland): renovatie van de maalderij en buil, gecombineerd met de realisatie van een ontvangstruimte voor bezoekers.

Bekijk hieronder de genomineerden voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2014 in vogelvlucht:

Stemmen
Via www.molenprijs.nl kunt u tot 30 september, 12.00 uur stemmen. Elke stem levert 1 euro op voor het project naar keuze. Op donderdag 2 oktober wordt bekendgemaakt welk molenproject de meeste stemmen heeft gekregen en de BankGiro Loterij Molenprijs 2014 met de hoofdprijs van 50.000 euro gewonnen heeft. De vier overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen in euro's uitgekeerd. Als stemmer maakt u kans op een molenweekend voor 2 personen.