Wie wint de BankGiro Loterij Molenprijs 2017?

Stem dit weekend nog en win een VIP-arrangement!

29 september 2017 - Vier molens strijden om de BankGiro Loterij Molenprijs 2017 ter waarde van € 50.000,-. Met dit prijzengeld kan de winnaar een langgewenste droom verwezenlijken om de molen ook voor de toekomst te behouden.

De molen met de meeste stemmen wint het prijzengeld én de verliezers krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Stemmen kan nog tot 2 oktober op molenprijs.nl. En stemmers maken kans op een uniek VIP-arrangement!

De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Stemmen

Op www.molenprijs.nl kan iedereen (vanaf 18 jaar) stemmen op zijn of haar favoriete molenproject. Stemmen kan nog tot maandag 2 oktober, 12.00 uur ’s middags. Onder de stemmers wordt een VIP-arrangement, een uniek weekendverblijf op de Langweerdermolen voor zes personen, verloot.

De genomineerden

De Traanroeier op Texel

Maak de Traanroeier waterdicht is het motto waarmee de molen strijdt om de 50.000 euro. Met dit prijzengeld wil de ‘Stichting tot behoud van De Traanroeier’ het rieten dek van de molen vernieuwen. Het huidige dek vertoont gaten en dreigt in de komende periode niet meer waterdicht te zijn.

De Hoop in Hellendoorn

Deze duurzame molen wil graag meer bezoekers kunnen ontvangen met een nieuw bezoekerscentrum. Daar wil ‘Stichting Vrienden van molen De Hoop’ haar gasten kunnen vertellen over de bijzondere energie opwekking van de molen en haar ambachtelijke functie als korenmolen.

De Kroon in Arnhem

Molen De Kroon is gelegen in het hart van de wijk Klarendal. Door haar centrale ligging vormt de molen de ontmoetingsplek van de wijk. Met de Molenprijs wil ‘Stichting Vrienden van de Klarendalse Molen’ het bezoekerscentrum vergroten en verrijken met een wijkmuseum dat de verhalen van de Klarendallers en hun molen verzamelt.

De Volmolen in Venray

De volmolen is zo uniek, dat je deze uiteindelijk alleen in Venray ziet. Want ‘Stichting Loobeek’ wil met het prijzengeld dit in Nederland verdwenen molentype herbouwen aan de Loobeek. Zodat het oude ambacht van wol vollen voor de lakenindustrie weer nieuw leven wordt ingeblazen.

Stem nu op www.molenprijs.nl!