Winnaar Duco op zijn quad

Winnaar Duco zoekt samen met zijn vrienden de blubber op

29 maart 2018 - Duco (44) uit Apeldoorn heeft een wel hele stoere hobby: “Ik ben gek op quad-rijden. Samen met vrienden zoek ik graag de modder op, waar we met ons 4x4 voertuig mooie tochten maken.” In januari won Duco € 10.000,- bij de BankGiro Loterij en hij wist meteen waar hij het prijzengeld voor ging gebruiken.

Wat een geweldig bedrag, Duco! Speel je al lang mee met de BankGiro Loterij?

"Ik doe wel vaker mee met loterijen, maar niet altijd met dezelfde. Ik wissel wel eens. Nu speel ik weer sinds november 2017 mee met de BankGiro Loterij. Eerder won ik wel kleine prijsjes, maar nog niet eerder zo’n mooie prijs! Dit is natuurlijk fantastisch.”

En je wist meteen waar je het bedrag voor ging gebruiken?

“Jazeker. Ik heb nieuwe banden voor mijn quad gekocht. En die zitten er inmiddels op! Ik ben er superblij mee en ben er meteen mee gaan crossen. Ze rijden super! Ook ga ik van het geld samen met mijn familie op vakantie naar Amerika. Daar zal ik ook zeker een quad-rit maken.”

Wat stoer; quad-rijden. Hoe is deze passie ontstaan?

“Een vriend van mij kwam op het idee. We hebben ons toen goed laten informeren en hebben er allebei een gekocht. Nu gaan we er regelmatig samen met vrienden op uit. Ik noem hen ook wel mijn ‘blubbervrienden’. We zoeken immers graag de blubber op met elkaar! Zo waren we vorig weekend nog in Duitsland in een groot speelpark voor 4x4 voertuigen. Dat is echt genieten!”

Dat klinkt als een echte mannendroom! Heb je verder dromen?

“Ik zou nog wel eens een rally willen rijden in België. Dat staat zeker op mijn verlanglijstje!”

De BankGiro Loterij is natuurlijk dé cultuur-loterij van Nederland. Ga je zelf wel eens naar het museum?

“Ik moet eerlijk zeggen dat dat er niet van komt. Mocht er een quad of rally museum komen, dan moet ik daar natuurlijk zeker naartoe! Misschien start ik er zelf wel één samen met mijn vrienden.”

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer