BankGiro Loterij Nieuwjaarsoncerten

Winnaar Maestro bij BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten

Ook Ilse DeLange, Guus Meeuwis en Trijnje Oosterhuis treden op tijdens de concertreeks.

De BankGiro Loterij luidt het nieuwe jaar in met de Nieuwjaarsconcerten. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 januari 2015 brengen Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en violiste Rosanne Philippens pop- en klassieke muziek bij elkaar in het Concertgebouw in Amsterdam. Daarnaast zal ook de winnaar van het programma Maestro te zien zijn op het podium.

De finale van Maestro wordt op donderdag 18 december 2014 uitgezonden van 20.30-21.35 uur op NPO 1. Spike van Zoest en Carlo Boszhard nemen het tegen elkaar op in de finale. De twee finalisten hebben 6 dirigenten-in-spé achter zich gelaten en hebben zich in 8 weken ontwikkeld tot dirigent van Het Balletorkest. De winnaar van Maestro staat tijdens de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten voor het eerst op het podium in een bomvol Concertgebouw. Hier zal hij een van de muziekstukken van het New Amsterdam Orchestra dirigeren. 

Tijdens de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten staan bijzondere muzikale combinaties centraal. Ilse DeLange en Guus Meeuwis zingen voor het eerst in hun carrière samen een duet. Stephan Geusebroek produceert de muzikale line-up en begeleidt met het New Amsterdam Orchestra de artiesten. De Nieuwjaarsconcerten worden gepresenteerd door Guus Meeuwis.

Op zondag 11 januari 2015 om 17.00 uur zendt AVROTROS het Nieuwjaarsconcert met Guus, Ilse & Trijntje uit op NPO 1.