Winnaars genieten van Lounge Skûtsje op de Friese Meren

Het weer zat mee, er was geen regen en geregeld liet op ook de zon zich zien. Het was een perfecte middag om op het water te vertoeven. Een groep van 40 winnaars van de BankGiro Loterij ging erop uit om te gaan Lounge Skûtsje Silen over de Friese meren. De winnaars werden ontvangen met Friese koek om daarna aan boord te gaan van de Lounge Skûtsje.

‘Een heerlijke dag op het water dankzij de BankGiro Loterij. De innerlijke mens werd bijzonder goed verzorgd: gebak, lunch en een harinkje, daarnaast ook drinken voor ieder wat wils. De sfeer aan boord was heel goed en de jonge schipperman heeft ons goed de wateren over gevaren. Kortom een dag om nooit meer te vergeten. Heel erg bedankt! - Leon & Trudi’.

Tijdens de vaartocht is er een tussenstop gemaakt in het Jopie Huisman Museum. Dit museum ontving in 2013 een eenmalige schenking van de BankGiro Loterij. Het museum wil graag blijven voldoen aan de eisen van deze tijd en moet daarom investeren in publieksfaciliteiten zoals een filmzaal en betere horeca. De bijdrage van de BankGiro Loterij is voldoende om te starten met het project en dient als vliegwiel voor het vervolg van de fondsenwerving.

‘We gingen door diverse sluizen naar het Jopie Huisman Museum, hier hebben we de prachtige schilderijen die tot in detail geschilderd waren aanschouwd. – Renate & Diana’.

‘Het museum van Jopie Huisman was leuk en interessant om te zien. Met een portret van onze schipper Jacob in de tweede zaal. Workum is een aardige plaats waar ik nog wel eens wat langer wil rondkijken, een volgende keer – Jantien & Hetty’.

Bekijk hieronder een aantal foto’s van de geslaagde dag.

Lounge Skutsje Silen over de Friese wateren

De vlag van de BankGiro Loterij ving veel wind bovenin.

Winnaars BankGiro Loterij genieten van lunch

De winnaars genieten van een uitgebreide lunch aan boord.

Winnaars Lounge Skutsje

Een groep blije winnaars!

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer