Winnaars BankGiro Loterij genieten van picknick in Rijksmuseumtuinen

Op zaterdag 23 augustus werden 9 winnaars van de BankGiro Loterij in Het Rijksmuseum ontvangen en getrakteerd op een grote picknickmand vol lekkernijen. De winnaars mochten drie vrienden meenemen en kregen naast de picknickmand ook vier toegangskaarten voor het museum.

Helaas gooide de regen roet in het eten waardoor het niet voor iedereen mogelijk was om op een picknickkleedje tussen de werken van Calder te gaan zitten. 'Toen we van huis wegfietsten scheen de zon nog tussen de wolken door, maar toen we bij het Rijksmuseum aankwamen waren we helemaal doorweekt', aldus winnares Sandy.

Gelukkig was deze winnares snel weer opgedroogd tijdens de picknick in het café. Eva uit Amsterdam: Hoewel ik me had verheugd om lekker in het gras te picknicken is het ook leuk om met zo’n grote mand in het café van het Rijksmuseum te zitten, je luncht hier immers niet elke week.

Na regen komt zonneschijn!
Na het museum bezoek waar werd genoten van de indrukwekkende collectie én het vernieuwde gebouw had de regen inmiddels plaats gemaakt voor de zon. Zo was het toch nog aangenaam om even naar de werken van Alexander Calder te kijken in de Rijkstuinen. De mooie tuin loopt bijna helemaal rondom het museum en bestaat uit veertien sculpturen. Hieronder een korte sfeerimpressie:

Sculptuur Alexander Calder

Sculptuur Alexander Calder

Sculptuur Alexander Calder

De tentoonstelling is te zien tot en met 5 oktober en is dagelijks gratis toegankelijk van 9.00 tot 18.00 uur.