Winnaars genieten van exclusief concert in het Rijksmuseum

Onder toeziend oog van 25 enthousiaste winnaars en hun introducé gaf onze ambassadeur Ilse DeLange dinsdag 20 mei een spetterend optreden onder de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Deelnemers van de BankGiro Loterij werden eerder op de avond met alle egards ontvangen, waarna ze een rondleiding door het museum kregen. Vervolgens genoten zij aan een prachtig gedekte lange tafel in de Eregalerij van een 3-gangendiner te midden van ware pronkstukken. 

Winnaars Monica en Leo Dalebout waren helemaal uit het Zeeuwse Noordgouwe naar Amsterdam gekomen om het optreden bij te wonen. “Ik speel al heel lang mee met de BankGiro Loterij, maar dit zijn toch wel echt de krenten uit de pap. We waren ook nog niet in het vernieuwde Rijksmuseum geweest, dus dit is voor ons extra speciaal”, vertelt Leo. 

Voor Jeroen Wassink was het optreden een thuiswedstrijd. Hij woont namelijk in de buurt van het Rijksmuseum. Desondanks was hij erg blij met zijn prijs. “Door mee te spelen met de BankGiro Loterij combineer ik het belangrijke met het aangename. Ik ben namelijk een enorme cultuurliefhebber, maar win ook graag mooie prijzen. Voor mij is een avond als deze echt een unieke belevenis. Dat kun je niet in geld uitdrukken. Ik zou dit ook zeker niet willen omruilen voor een geldprijs van een paar honderd- of duizend euro.”

Anneke van den Berg uit Zandvoort speelt ook al heel lang mee met de BankGiro Loterij. “Als je al jaren meespeelt, zoals ik, dan is dit toch wel echt een cadeautje. Ik vind het heel belangrijk om cultuur te steunen en blijf dat ook doen.”

Voor Ilse DeLange was het concert voor de Nachtwacht haar eerste solo-optreden sinds het daverende succes met Waylon als gelegenheidsduo The Common Linnets tijdens het Eurovisie Songfestival. De zangeres vond het heel bijzonder om nu in een intieme setting op een wel heel ongewone plek te mogen optreden. 

“Onvoorstelbaar dat ik voor het beroemdste schilderij van Nederland in zo’n intieme setting heb opgetreden. Dit maakt het ambassadeurschap van de BankGiro Loterij voor mij zo bijzonder. Het is met recht dé ultieme cultuurbeleving”, aldus Ilse.

En dat het de ultieme cultuurbeleving was, bleek wel toen de zangeres de inmiddels geroemde Songfestival hit ‘Calm after the Storm’ als toegift ten gehore bracht, samen met de schrijver van het nummer. Het dak ging eraf en de deelnemers zongen uit volle borst mee. Een avond om nooit te vergeten.