Winnaars genieten van handtassen

Winnaars genieten van historische handtassen en high tea

Op vrijdag 20 maart beleefden tientallen BankGiro Loterij-winnaars en hun introducee een geweldige dag in Tassenmuseum Hendrikje in hartje Amsterdam. Deze culturele prijs is onderdeel van een serie mooie en vooral exclusieve culturele belevingen die je alléén als deelnemer van de BankGiro Loterij kunt winnen.

Bevlogen directeur en conservator Sigrid Ivo nam de winnaars mee in de wondere wereld van de tas en liet de meest bijzondere objecten in haar presentatie en rondleiding voorbijkomen. Ook mochten zij een kijkje nemen in het anders voor iedereen gesloten depot. Hierna was het tijd voor een toepasselijke en heerlijke fashion high tea. Zoete hapjes in de vorm van hoge hakken en handtassen, vergezeld door heerlijke English pies en scones.

Meneer Mengerink uit Zwolle speelt al jaren mee met de BankGiro Loterij, maar een “geweldige prijs” als deze won hij nog niet eerder. “Natuurlijk speel ik mee voor de prijzen, maar gaandeweg kom je erachter dat je er ook veel cultuur mee steunt en dat vind ik wel fijn. Het is niet zo dat ik heel vaak in een museum kom, maar ik heb wel interesse in cultuur en dit museum vind ik echt schitterend.”

Ook mevrouw Gorin uit Amstelveen is al jaren deelnemer van de BankGiro Loterij en een enorm liefhebber van cultuur en van tassen. “Ik zou zelf een tassenmuseum kunnen beginnen”, vertelt ze lachend. “Ik vind dit echt een hele leuke prijs, vooral die presentatie was heel boeiend. Zoiets maak je normaal gesproken niet mee.” Meneer Leydekkers uit Amersfoort geeft toe dat hij zichzelf niet zo heel snel in een Tassenmuseum zag rondlopen, maar het bleek toch wel “heel gaaf” te zijn. “Het pand is prachtig, de presentatie fascinerend en ik heb voor het eerst in mijn leven een high-tea gehad. Ik heb echt genoten. Het past gewoon allemaal zo goed bij elkaar. ”

Bekijk videoverslag

Laatste nieuws

  • Miljoenensteun voor culturele sector van private fondsen

    BankGiro Loterij en private fondsen komen met Kickstart Cultuurfonds voor theaters, concertzalen, musea en theaterproducenten.

    Lees meer