Geld

"Zo in m’n schoot geworpen!"

19 augustus 2016 - Joke uit Rotterdam is al jaren een trouwe deelnemer van de BankGiro Loterij. Totdat ze om financiële redenen haar loten op moet zeggen. Maar als een vriendin een grote prijs wint bij het spelprogramma BankGiro Loterij The Big Picture, wordt Joke begin 2016 ook weer deelnemer. En nog geen vijf maanden later is het haar beurt.

“Wat ben ik blij dat ik begin dit jaar weer ben gaan meespelen!”, vertelt Joke opgetogen. “Toegegeven, was ik in het begin wat kritisch. Je denkt al gauw ‘het komt toch nooit bij mij terecht. Het zijn altijd de rijke lui die winnen.’ Maar toen mijn vriendin uit Spijkenisse in de prijzen viel bij The Big Picture was ik om.”

Vol ongeloof

En afgelopen juni staat de BankGiro Loterij plots bij Joke op de stoep. Met een cheque van € 10.000,-. De ogen vol ongeloof en met de handen voor de mond geslagen, neemt Joke de cheque in ontvangst.

Hoofd alle kanten op

Joke: “Ik kon maar niet geloven dat het tóch bij mij terecht was gekomen! Gelukkig was mijn zus erbij, met haar hondje Max. Want ik kan je zeggen, op zo’n moment gaat je hoofd alle kanten op. Ik kon niet eens een balpen vinden om te tekenen!”

Grandioze auto

“Van het geld heb ik inmiddels een auto gekocht. Een automaatje. Ik heb wat schouderproblemen gehad en ik ben geopereerd aan beide handen. Daarom had ik moeite met schakelen. Nu ervaar ik hoe relaxed een automaat is. Je bent zo vrij met rijden. Echt grandioos. Ik was er al voor aan het sparen, en nu wordt het in m’n schoot geworpen!”