Geniet van prachtige exposities, vanuit huis!

De museumdeuren zijn helaas al even gesloten, waardoor talloze kunstwerken ongezien blijven en tentoonstellingen onopgemerkt eindigen. Gelukkig steken de Nederlandse musea de handen uit de mouwen om u alsnog van al het moois te laten genieten! De BankGiro Loterij tipt u de beste online rondleidingen.

Dinsdag 2 maart 2021

Geniet thuis van wonderlijke schilderijen, fantasierijke kunstwerken, indrukwekkende verhalen en swingende muziek!

Kunstmuseum Den Haag

Anders Zorn – De Zweedse idylle
Conservator Frouke van Dijke neemt u virtueel mee door de tentoonstelling over de Zweedse schilder Anders Zorn. Zorn schilderde overal ter wereld, maar zijn thuisland bleef zijn grote liefde. Van lieflijke tafereeltjes tot zwoegende arbeiders op het platteland: hij wist als geen ander het Zweedse landschap en leven op het doek te zetten. Het Kunstmuseum Den Haag toonde meer dan 150 van zijn schilderijen, aquarellen en etsen.

Anders Zorn – De Zweedse idylle was van 10 oktober 2020 t/m 31 januari 2021 te zien in het Kunstmuseum Den Haag.

Bekijk video

Centraal Museum

De ommuurde stad
In de online rondleiding door De ommuurde stad vertelt conservator stadsgeschiedenis René de Kam u alles over de geschiedenis van de Utrechtse stadsverdediging. Maak kennis met de stad in de middeleeuwen, bewonder eeuwenoude objecten en leer alles over de rollen van Karel V en koning Lodewijk XIV in Utrecht. U kunt ook zelf digitaal door de tentoonstelling lopen in de 360 graden tour.

De ommuurde stad was van 12 september 2020 t/m 17 januari 2021 te zien in het Centraal Museum.

Bekijk video

Het Noordbrabants Museum

Asjemenou!
Tijd voor een dosis nostalgie! Presentator Lucas de Man, conservator Joris Westerink en journalist Mark Moorman laten u kennis maken met de verhalen achter de Nederlandse populaire cultuur in de tentoonstelling Asjemenou!. Een wuppie, de huisjes van de KLM, een patatje kapsalon en een stukje dansvloer uit de beroemde club RoXY: u ziet het allemaal. Aan de hand van 100 voorwerpen blikt u terug in de tijd en haalt u herinneringen op.

Asjemenou! was van 10 oktober 2020 t/m 24 januari 2021 te zien in het Noordbrabants Museum

Bekijk video

Museum Arnhem

Living, Forgiving, Remembering
In de prachtige Sint-Walburgiskerk leidt conservator hedendaagse kunst Mirjam Westen u rond door de indrukwekkende tentoonstelling Living, Forgiving, Remembering. Zeventien internationale kunstenaars van verschillende continenten tonen werk waarin tolerantie en verzoening centraal staan en overbruggen hiermee maatschappelijke en culturele verschillen.

Living, Forgiving, Remembering was van 1 december 2020 t/m 28 februari 2021 te zien in Museum Arnhem.

Bekijk video

Groninger Museum

The Rolling Stones - Unzipped 
Neem een kijkje achter de schermen bij de wereldberoemde rockband The Rolling Stones! Museumdirecteur Andreas Blühm en presentor Mark Simoons leiden u door de internationale tentoonstelling waarin iconische kostuums, albumcovers, instrumenten en persoonlijke objecten schitteren. Goed nieuws: met een beetje geluk kunt u het allemaal in het echt gaan bewonderen, want de tentoonstelling wordt verlengd tot en met 18 april 2021!

Zodra de musea weer open mogen is The Rolling Stones: Unzipped te zien t/m 18 april 2021 in het Groninger Museum.