Paasplezier vanuit huis met de VIP-KAART

Het zonnetje schijnt en de narcissen staan in volle bloei, maar helaas zit gezellig  erop uit met familie en vrienden er dit weekend niet in. Niet getreurd, want er is gelukkig online ook veel paasplezier te beleven.

Dinsdag 30 maart 2021

Zo kunt u meedoen aan de paasei-schilder wedstrijd van de BankGiro Loterij en kans maken op € 1000,-, luister naar het klassieke meesterwerk de Matthäus Passion of neem een kijkje achter de schermen bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Tip 1: Beschilder een ei en maak kans op € 1000,-! 

De kwasten en pencelen kunnen weer van zolder gehaald worden, want het is weer tijd om eieren te beschilderen! Rondom Pasen organiseert de BankGiro Loterij weer haar paasei-schilder wedstrijd. Haal de kunstenaar in uzelf naar boven, upload een foto van uw beschilderde ei en maak kans op € 500,- of € 1000,-! Deelnemen kan tot en met 5 april en op woensdag 7 april worden de winnaars bekend gemaakt.

Tip 2: Het klassieke paasconcert met de Matthäus Passion 

In aanloop naar Goede Vrijdag wordt de Matthäus Passion elk jaar door meerdere gezelschappen opgevoerd. Het klassieke meesterwerk van Bach geldt in Nederland al decennia lang als de favoriete compositie in de tijd rond Pasen. Hoewel het stuk dit jaar niet kan worden gespeeld, geniet u dit jaar ook online van deze indrukwekkende compositie. Beluister hier 8 delen uit de Matthäus Passion van Beleef Klassiek of bekijk hier de bewerking van het Concertgebouworkest.

Tip 3: De leukste digitale paastips van musea voor jong en oud

Download de paaskleurplaat van het Marinemuseum of steek de handen uit de mouwen met de originele knutseltips van het Scheepvaartmuseum! Klaar met knutselen? Bestudeer samen de bijzondere kunstwerken uit het Rijksmuseum op de Pasen themapagina of speur naar bijzondere plekjes en ontdekkingen op de plattegrond van het Zuiderzeemuseum.

Tip 4: Achter de schermen met de dierverzorgers bij WILDLANDS 

Hoewel het park gesloten is, blijft WILDLANDS draaiende! Van het voeren van de pinguïns tot de verjaardag van een jong olifantje, de dierverzorgers geven een uniek kijkje achter de schermen bij de dagelijkse taken in de Drentse dierentuin. Op de facebookpagina van het dierenpark worden fans elke twee dagen getrakteerd op een virtueel dierentuinbezoekje.

Tip 5: Betoverende pianomuziek in het zonnetje

Met een zonnetje en een vrij weekend in het vooruitzicht, is een relaxed middagje op een luchtbed in de tuin geen verkeerd idee. Wat heeft een mens nog meer nodig? Prachtige pianomuziek! Zet een van de bijzondere ligconcerten met muziek van Canto Ostinato op en droom weg. Met een origineel ligconcert® van pianoduo Sandra en Jeroen van Veen komt u geheid tot rust.