Beethovenstraat 200: werken aan en ín onze missie

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) steunen organisaties die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. Sinds november 2018 doen wij dit vanuit het meest duurzaam verbouwde pand* van Nederland, aan de Beethovenstraat in Amsterdam.

Ons pand heeft het hoogst haalbare certificaat voor duurzaam verbouwen gekregen: BREEAM Outstanding.

De renovatie van het al jaren leegstaande gebouw nam ruim twee jaar in beslag. Hare Majesteit koningin Maxima opende het pand, op 6 december 2018.

Samen het verschil maken

Het pand is onder meer energie- en waterneutraal en wekt een deel van de elektriciteit op via PowerWindows en zonnepanelen. Binnen zorgen licht- en klimaatregulering voor een fijne werkomgeving. Al het afval wordt gescheiden en de WC’s gespoeld met hemelwater.

Grote en kleinere duurzame innovaties zijn toegepast én zichtbaar gemaakt om anderen te inspireren om ook duurzaam te verbouwen. In het pand zit ook de Beethoven Studio, van waaruit op werkdagen Koffietijd en 5 Uur live wordt uitgezonden. Op de begane grond bevindt zich Ristorante La Lotteria; een restaurant met een authentieke Italiaanse kaart.

*Volgens de BREEAM 2014 richtlijnen

Welkom!

In Ristorante La Lotteria bent u van harte welkom voor lunch, diner of een drankje. Vindt u het leuk om eens een kijkje te nemen in pand? Dat kan. Met enige regelmaat organiseren we rondleidingen. U kunt hiervoor een mailtje sturen met uw vraag en gegevens naar beethoven@postcodeloterij.nl

Kijk voor meer informatie op www.lalotteria.nl

Vanwege de coronamaatregelen is La Lotteria momenteel gesloten

 

lalotteria2.jpg