Over de BankGiro Loterij

In juni 2002 sloot de BankGiro Loterij zich aan bij de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij. De loterij is echter al opgericht in 1961 en daarmee de eerste Goede Doelen Loterij van Nederland. Als dé cultuurloterij van Nederland maakt de BankGiro Loterij zich nu sterk voor cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland.

De cultuurloterij van Nederland

Dankzij haar deelnemers kon de loterij in 2020 ruim € 84,3 miljoen bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en het BankGiro Loterij Fonds, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

Sinds 2002 heeft de BankGiro Loterij al 1 miljard uitgekeerd aan haar beneficiënten.

Loterij zonder winstoogmerk

De BankGiro Loterij is door de Belastingdienst voorzien van de status: Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een onderneming verkrijgt de ANBI status als zij aan strikte voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld het werken zonder winstoogmerk en de eis dat een instelling zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen belang.

Board of Directors

De Board of Directors bestaat uit Sigrid van Aken, Imme Rog en Michiel Verboven.

Meer over de directie

Managing Directors

Maak kennis met de drie Managing Directors: Daan Peters, Dorine Manson en Lennaert Kuijpers.

Meer over de Managing Directors

Ja, ik wil op de hoogte blijven van de BankGiro Loterij