Albert Verlinde - ambassadeur van de BankGiro Loterij sinds 2004

Albert Verlinde

Presentator en theaterproducent Albert Verlinde is al enige tijd verbonden aan de BankGiro Loterij als ambassadeur. Met zijn ambassadeurschap wil hij een breed publiek in aanraking laten komen met cultuur in Nederland. Zo presenteerde hij onder meer de BankGiro Loterij Concerten in Het Concertgebouw in Amsterdam en was hij te zien in een commercial van de BankGiro Loterij.

“Cultuur zit me in het bloed, mijn hart gaat er sneller van kloppen. Ik help daarom graag mee om de BankGiro Loterij en haar partners nog bekender te maken”.

Albert Verlinde is bijna dagelijks op televisie met zijn programma RTL Boulevard. Daarnaast produceert hij theatervoorstellingen en is hij actief in de theaterwereld. Voor de BankGiro Loterij presenteerde Albert eerder de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten.

Verlinde werd in 1961 geboren in ’s-Hertogenbosch. Na de havo besloot hij aan de Academie voor de Kleinkunst te gaan studeren. Tijdens zijn studie werd hij voor de musical ’t Misverstand bekroond met de creativiteitsprijs. In 1989 maakte Albert de stap naar de televisie. Bij de AVRO werkte hij achter de schermen als producent en redacteur. Niet veel later was hij ook als presentator te zien in o.a. Showbizz en Hart van Nederland. Momenteel is Albert bijna dagelijks te zien in het programma RTL Boulevard.

Sinds 1 januari 2015 is het bedrijf Albert Verlinde Entertainment gefuseerd met Joop van den Ende Theaterproducties en gaan verder onder de naam Stage Entertainment Nederland. De rol van Albert Verlinde is algemeen directeur. Door de samenvoeging worden de krachten en expertise gebundeld.  

Ambassadeurs BankGiro Loterij

Contact

BankGiro Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam
088 - 020 1030