Ambassadeur Ilse DeLange - ambassadeur van de BankGiro Loterij sinds 2012

Ilse DeLange

Als ambassadrice van de BankGiro Loterij is Ilse DeLange al enige jaren actief. Zo gaf ze voor winnaars al meerdere keren een spetterend optreden weg. Zo speelde ze in Het Scheepvaartmuseum en heel bijzonder: onder De Nachtwacht in het Rijksmuseum. Daarnaast is ze een van de vaste artiesten tijdens de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten. Ilse wil met haar ambassadeurschap een breed publiek in aanraking laten komen met cultuur in Nederland. Haar optredens in onder andere het Rijksmuseum, maar ook in het Scheepvaartmuseum dragen hier aan bij.

Ilse DeLange is een van Nederlands grootste artiesten die al vele albums en hits op haar naam heeft staan. Ze is als jong meisje al volop bezig met muziek en doet mee aan verschillende playbackshows in heel het land. Toen ze haar eerste album uitbracht werd dit bekroond met vijfmaal platina. Na dit eerste succes volgden nog veel andere albums, hits en samenwerkingen.
Zo kwam in 2008 het album “Incredible’ uit waarvan haar eerste single ‘So Incredible’ op nummer 1 in de Mega Top 50 terecht kwam. In 2010 volgt het album ‘Next to me’ waarvan de gelijknamige single een top 10 plek bereikte in de Nederlandse Top 40. Naast haar succesvolle zangcarrière is Ilse DeLange ook een van de coaches in de succesvolle talentenjacht ‘The Voice of Holland’ en “The Voice Kids’.

Sinds Ilse DeLange samen met Waylon Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in 2014, waar ze optraden onder de naam ‘The Common Linnets’ ging het hard met het duo. Ze bereikten een tweede plek en kregen veel Europese aandacht. Het nummer ‘Calm After the Storm’ werd een hit met top 10 noteringen in onder meer België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. In de zomer van 2015 staan The Common Linnets op diverse festivals en in het najaar staat er een tour langs diverse zalen in Nederland op het programma.

Ambassadeurs BankGiro Loterij

Contact

BankGiro Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam
088 - 020 1030