Leontine Borsato - ambassadeur van de BankGiro Loterij sinds 2014

Leontine

Ambassadrice Leontine vindt het fantastisch dat ze een bijdrage kan leveren aan de missie van de BankGiro Loterij: cultuur vieren! Daarnaast is ze ontzettend blij dat ze maandelijks zoveel mensen mag verrassen met een mooi bedrag. Leontine werd in 2014 een van de ambassadeurs van de BankGiro Loterij.

Toen Leontine begin twintig was werd ze assistente van Hans van der Togt in het spelprogramma ‘Rad van Fortuin’. Veel mensen kennen Leontine nog steeds van dit programma. Toen ze de spelshow verliet bleef ze wel op televisie. Naast het presenteren van diverse programma’s heeft Leontine ook in de nodige films en series geacteerd. Daarnaast schreef ze ook jarenlang een column over haar ervaringen als moeder voor het maandblad ‘Kinderen’. Hiervan bracht ze later ook een boekje uit, waarin gepubliceerde en ongepubliceerde columns zijn te lezen.

Momenteel is Leontine regelmatig op televisie te zien voor uiteenlopende programma’s en reikt ze maandelijks prijzen uit aan winnaars uit de BankGiro Loterij. Naast haar verschijning in tv-programma’s en series speelt Leontine ook in diverse Nederlandstalige films en spreekt ze de stemmen in bij tekenfilms.

Leontine was van 1998 tot 2020 getrouwd met zanger Marco Borsato. Samen hebben ze drie kinderen: Luca, Senna en Jada.

Ambassadeurs BankGiro Loterij

Contact

BankGiro Loterij
Beethovenstraat 200
1077 JZ Amsterdam
088 - 020 1030