Ria Bremer in Sterren op het Doek

Sterren op het Doek

In het tv-programma Sterren op het doek geven bekende Nederlanders zich over aan drie kunstenaars én aan de prikkelende vragen van presentatrice Hanneke Groenteman. De bekende Nederlander zal een aantal uur poseren voor de kunstenaars die hun werk later in het atelier helemaal zullen afmaken. Uiteindelijk mag de bekende Nederlander één van de schilderijen uitkiezen om mee naar huis te nemen.

Het blijft elke aflevering weer spannend wat de bekende Nederlander laat zien van zichzelf en wat juist niet. De twee schilderijen die overblijven zullen worden geveild voor een goed doel dat de bn’er heeft gekozen.

Sterren op het Doek wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. In elke aflevering is een BankGiro Loterij-winnaar te zien die verrast wordt met een cheque. Bovendien vindt de onthulling van de schilderijen plaats op steeds weer een bijzondere locatie. Namelijk bij een van de culturele partners van de BankGiro Loterij. Zo zullen onder andere het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Teylers Museum, het Rijksmuseum Amsterdam en het Groninger Museum voorbij komen.

Tiende en laatste seizoen

Op donderdag 3 september 2015 gaat het tiende én laatste seizoen van Sterren op het Doek van start. Voor de laatste maal zullen acht bekende Nederlanders vereeuwigd worden op het doek en het vraaggesprek met Hanneke Groenteman aangaan. Bijzonder is dat de deelnemende kunstenaars in de afgelopen negen seizoenen al een keer hebben meegedaan aan het programma. Alle 24 staan bekend om hun opvallende en bijzondere (manier van) werken.

In dit tiende seizoen worden Ria Bremer, Hans Klok, Sonja Barend, Robert ten Brink, Johan Cruijff, Matthijs van Nieuwkerk , Jan Mulder en Tjitske Reidinga vereeuwigd.

Afleveringen

De reeks van acht afleveringen is te zien van donderdag 3 september t/m donderdag 22 oktober 2015. De uitzending begint om 20.25 uur bij MAX op NPO 2. Hieronder staat een compilatie van het komende seizoen met alle bekende Nederlanders die voorbij zullen komen.


Nieuws over Sterren op het Doek

 • Matthijs van Nieuwkerk interviewt Hanneke Groenteman in slotaflevering Sterren op het Doek

  Waar normaliter Hanneke Groenteman gasten het hemd van het lijf vraagt, wordt ze deze aflevering verrast door Matthijs van Nieuwkerk.

  Lees meer
 • Voetballegende Johan Cruijff in Sterren op het Doek

  Welk schilderij zal de voormalig profvoetballer van o.a. Ajax en Barcelona uiteindelijk mee naar huis nemen?

  Lees meer
 • ‘Koningin van de Talkshow’ Sonja Barend in Sterren op het Doek

  De presentatrice, bekend van onder andere Barend & Witteman en Sonja's Goed Nieuws Show poseert in aflevering zes voor de drie kunstenaars.

  Lees meer
 • Jan Mulder poseert voor Sterren op het Doek

  Oud-voetballer, columnist en televisiepersoonlijkheid te zien in vijfde aflevering

  Lees meer
 • Tjitske Reidinga: 24 september te zien bij Sterren op het Doek

  Hanneke Groenteman gaat met haar in gesprek, terwijl zij door drie kunstenaars wordt geportretteerd. Welk doek zal de actrice mee naar huis nemen?

  Lees meer

Sterren op het Doek vorig seizoen:

Meer televisieprogramma's

 • Koffietijd

  Koffietijd houdt u 6 dagen per week op de hoogte op het gebied van mode, cultuur, lifestyle, werk en gezin, gezondheid, welzijn en interieur.

 • Maestro

  In het programma Maestro strijden acht bekende Nederlanders, met een passie voor klassieke muziek, om de titel ‘Maestro’.

 • Sterren op het Doek

  In elke aflevering schilderen 3 kunstenaars naar hun eigen inzicht een bekende Nederlander. Uiteindelijk mag er maar één schilderij mee naar huis!

 • Max Monumentaal

  Huub Stapel bezoekt elke week 2 monumentale panden die door middel van de juiste expertise en benodigde steun verder gerestaureerd kunnen worden.