Afrika Museum

In het Afrika Museum in Berg en Dal vindt u een rijke collectie voorwerpen uit Afrika, een particuliere verzameling van missionarissen die in Afrika werkten of nog steeds werken. Het Afrika Museum is een initiatief van pater P. Bukkems, oud-missionaris in Tanzania.

Hier kunt u traditionele en hedendaagse kunst bekijken. Thema's die aan bod komen, lopen uiteen van beeldvorming tot de Westerse visie op Afrikaanse kunst. Ook zijn er een paar honderd voorwerpen van de collectie Negrophilia van Felix de Rooy te zien, strips, reclameposters en speelgoed. Hiermee wordt geschetst hoe Europanen over de Afrikanen dachten.

Het museum heeft ook een buitenmuseum waar u over een Ghanees erf kunt lopen, langs een dorp in Mali en paalwoningen uit Benin. Dit geeft u een beeld van het leven in Afrika.

Door de fusie van het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal ontstond in 2014 het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Afrika Museum
Onderdeel van
Nationaal Museum van Wereldculturen
Door deelnemers gekozen
€ 1.184,-

Speel mee voor het Afrika Museum

Steun het Afrika Museum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.