De Museumfabriek

De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar verleden, heden en toekomst probleemloos met elkaar worden verbonden.

De collecties (Twents textiel, boeken en geschriften, biologica, geologica, een taalkamer en een echte sterrenwacht) zijn een inspiratiebron, vertellen over het verleden, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het 'maken van de toekomst'.

Bij de Museumfabriek wordt de toekomst ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en dromen. Het museum gaat over fenomenen en principes die wij gebruiken om onze wereld te verbeelden en waaraan we houvast ontlenen. In de Museumfabriek is de verbeelding aan de macht.

De Museumfabriek is niet enkel een natuurhistorisch museum, of kunstmuseum, oudheidkamer of techniekmuseum, nee de Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. In het museum kun je zelf dingen bedenken, uitproberen en in elkaar zetten. De Museumfabriek is het museum van hoe en waarom.

In 2018 heeft het museum een nieuwe naam gekregen. De naam is toen gewijzigd van TwentseWelle in De Museumfabriek.

De Museumfabriek
Gesteund sinds
2009
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 12.002,-
Ontvangen 2020
€ 212.002,-

Speel mee voor de Museumfabriek

Steun de Museumfabriek door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.