Drents Museum

Het Drents Museum is nog niet zo lang geleden vernieuwd en nog groter geworden. Het museum beschikt over 4.600 vierkante meters fascinerende archeologie, toonaangevend hedendaags realisme en schitterende kunst uit de periode 1885-1935.

Grote internationale tentoonstellingen worden gepresenteerd in de nieuwe museumvleugel; een architectonisch hoogstandje, ontworpen door de gerenommeerde architect Erick van Egeraat. Op de verschillende afdelingen, die allemaal in een nieuw jasje zijn gestoken, zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Het Drents Museum is gelegen in het centrum van Assen en is gevestigd in het voormalige postkantoor uit 1885.  Het museum heeft een grote vaste collectie over de historie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. De vaste collectie bestaat uit figuratieve kunst en omvat inmiddels honderden werken.  Jaarlijks organiseert het Drents Museum meerdere internationale tentoonstellingen die passen bij de volgende drie speerpunten: Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885-1935.

De missie van het Drents Museum  is een blik op de wereld én een blik op Drenthe bieden met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis waarmee jong en oud geïnspireerd worden.  Daarbij wil het een succesvol museum van internationale allure zijn en een verrijkende ervaring bieden aan  zoveel mogelijk bezoekers.

Drents Museum
Gesteund sinds
2008
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 160.228,-
Ontvangen 2020
€ 460.228,-

Speel mee voor het Drents Museum

Steun het Drents Museum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.