EYE

Het EYE filmmuseum is gevestigd in een prachtig pand aan het Amsterdamse IJ. De indrukwekkende architectuur aan de Noordoever van het IJ in Amsterdam is nu al niet meer weg te denken.

Het nieuwe Filmmuseum is verantwoordelijk voor het behoud, beheer en de presentatie van filmisch erfgoed, de landelijke coördinatie van filmeducatie en de internationale promotie van de Nederlandse film in al zijn genres. Dit erfgoed is een belangrijk onderdeel van de Collectie Nederland en verdient een bijdrage voor aankoop, behoud en presentatie.

Er zijn binnen EYE verschillende divisies waarvan EYE International er een van is. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de internationale marketing en promotie van Nederlandse films. EYE biedt Nederlandse filmmakers en producenten ondersteuning op verschillende manieren ter bevordering van de Nederlandse film wereldwijd. De betrokkenheid van EYE komt terug in elk stadium van het internationale leven van de films. Daarnaast ontwikkelt de afdeling educatie filmprogramma’s, workshops, lesmaterialen en rondleidingen in EYE. De doelstelling hiervan is om passie te stimuleren. EYE streeft ernaar om iedereen in Nederland minimaal een keer in zijn/haar leven in contact te laten komen met de verschillende activiteiten van filmeducatie.

De EYE bibliotheek is de grootste vrij toegankelijke bibliotheek van Nederland met een enorme schat aan informatie voor iedereen die in film geïnteresseerd is. De archieven bevatten dvd’s, boeken, internationale tijdschriften, een digitaal en papieren knipselarchief.

EYE tentoonstellingen

Per jaar worden er vier tentoonstellingen in EYE georganiseerd. In deze tentoonstellingen wordt film als de jongste, meest dynamische en grensoverschrijdende van alle kunsten gepresenteerd. De tentoonstellingen zijn gebonden aan belangrijke filmauteurs, de geschiedenis van de historische avant-garde en het grensgebied tussen film en beeldende kunst. De exposities die in EYE worden getoond plaatsen belangrijke ontwikkelingen binnen de Nederlandse cinematografie en filmkunst in een internationaal kader en hebben altijd een relatie met de collectie van EYE.

EYE
Gesteund sinds
2012
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 9.179,-
Ontvangen 2020
€ 309.179,-

Speel mee voor het Eye Filmmuseum

Steun het Eye Filmmuseum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.