Foam

Foam, het museum voor fotografie is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam. Foam is dé plek voor fotografie in al haar gedaanten: van documentaire tot mode, van eigentijds tot historisch. Een museum met een internationale allure.

Foam organiseert grote tentoonstellingen waarin het werk van (wereld)beroemde fotografen gepresenteerd wordt, maar ook van jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. Op hetzelfde moment zijn altijd minstens drie verschillende tentoonstellingen te zien. Maar Foam is meer dan een museum. Foam is gelegen aan de Keizersgracht, maar soms ook op andere plekken. In Foam Magazine, op straat, in een pop-up gallery of in het buitenland op tournee.

Foam als ontmoetingsplek

Foam is een ontmoetings-en inspiratieplek voor fotografieliefhebbers, fotografen, ontwerpers, beeldredacteuren en anderen uit het vakgebied. Door middel van tentoonstellingen, publicaties, discussies en specifieke projecten richt Foam zich op relevante ontwikkelingen binnen de fotografie. Binnen de programmering is er speciale aandacht voor actuele thema’s binnen de fotografie en voor aanstormend talent. Daarnaast is er ook genoeg werk van gevestigde fotografen te zien en heeft ook historische fotografie een plek binnen de programmering.

Foam is gevestigd in een pand aan de Keizersgracht welke in het verleden als pakhuis diende. Sinds 2002 bieden de gebouwen plaats aan Foa en mede dankzij aanpassingen van architectenbureau Benthem Crouwel ademt het pand een open en prettige sfeer. Het museum bestaat uit verschillende zalen welke eigen hun identiteit hebben.

Bijdrage BankGiro Loterij

Foam ontvangt sinds 2007 een bijdrage van de BankGiro Loterij. Deze bijdrage wordt besteed aan de collectie en aan het vergroten van de publieksparticipatie. Met de structurele steun van de BankGiro Loterij heeft Foam de mogelijkheid om haar positie binnen de culturele sector nog beter te verankeren.

Foam
Gesteund sinds
2007
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 112.984,-
Ontvangen 2020
€ 412.984,-

Speel mee voor Foam

Steun Foam door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.