Het Nieuwe Instituut

Museum voor architectuur, design, digitale cultuur Het Nieuwe Instituut biedt een gevarieerd programma met tentoonstellingen, activiteiten en workshops.

Het Nieuwe Instituut heeft een van 's werelds grootste architectuurcollecties. Het archief bevat schetsen, tijdschriften, maquettes, foto's en meer dan 35.000 boeken over architectuur. Hier is het werk van elke beroemde Nederlandse architect sinds 1800 op te vragen.

Er is in Het Nieuwe Instituut altijd wat te doen voor families met kinderen. Ontdek samen de interactieve familieprogramma's bij de tentoonstellingen, doe mee aan een van de wisselende maakactiviteiten of wordt ontvangen als eregast tijdens een van de FamilieFests in de schoolvakanties.

Huis Sonneveld

Museumwoning Huis Sonneveld, op steenworp afstand van Het Nieuwe Instituut, is een van de best bewaarde woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het is begin jaren dertig ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion. Huis Sonneveld laat zien hoe een vooraanstaande Rotterdamse familie het Modernisme omarmde, en hoe die keuze hun dagelijkse leefomgeving kleurde.

Het Nieuwe Instituut
Gesteund sinds
2006
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 53.600,-
Ontvangen 2020
€ 253.600,-

Speel mee voor Het Nieuwe Instituut

Steun Het Nieuwe Instituut door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.