Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden.

Het museum toont verrassende en spraakmakende tentoonstellingen met een (inter)nationale allure. De druk bezochte overzichtstentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie zette het museum stevig op de kaart.

Het museum is de enige locatie in Brabant waar originele schilderijen van Van Gogh te zien zijn. Deze werken vertellen het verhaal van de Brabantse oorsprong van Van Gogh en zijn grote fascinatie voor het boerenleven.

Toegankelijke tentoonstellingen

Het Noordbrabants Museum staat in hartje ’s-Hertogenbosch en heeft een heerlijke Paleistuin met terras van de MuseumBrasserie. Schilderijen, interieurs, aardewerk en servies, beeldende kunst en een historische maquette van de stad; het is er allemaal te vinden.

Kenmerkend voor het museum is het verhaal dat verteld wordt van de Zuidelijke Nederlanden. Daarnaast is het museum bedreven in het programmeren van zeer toegankelijke tentoonstellingen. Zo was er een overzicht van het werk van Marjolein Bastin te zien en trok het museum veel bezoekers met een presentatie over de kruidenierswinkels van De Gruijter.

Bosch 500

Het museum is ook een belangrijke partner in een project dat zowel nationaal als internationaal zijn weerga niet kent: Bosch 500. De 500ste sterfdag van de van oorsprong Bossche kunstenaar Hiëronymus Bosch kreeg in 2016 gestalte met een tentoonstelling waarbij de werken van de Middeleeuwse schilder vanuit de hele wereld naar Den Bosch kwamen. De BankGiro Loterij is founding partner van dit evenement.

Een gedeelte van de bijdrage is bestemd voor de aankoop, behoud en presentatie van de vaste collectie.

Het Noordbrabants Museum
Gesteund sinds
2010
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 353.806,-
Ontvangen 2020
€ 653.806,-

Speel mee voor Het Noordbrabants Museum

Steun Het Noordbrabants Museum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.