Joods Historisch Museum

In het hart van de vroegere Amsterdamse jodenbuurt staat het Joods Historisch Museum. Vier gerestaureerde Hoogduitse synagogen uit de 17e en 18e eeuw verschaffen een zeer fraai en bijzonder onderdak aan het museum.

De parel van dit complex is de Grote Synagoge, in 1671 gebouwd door stadsbouwmeester Elias Bouman en mede met steun van de BankGiro Loterij grondig opgeknapt en heringericht. 

De afgelopen jaren heeft het Joods Historisch Museum een permanent kindermuseum, een prentenkabinet en een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Nederlandse joden in de twintigste eeuw gerealiseerd. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij.

Joods Cultureel Kwartier
Gesteund sinds
2006
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 53.336,-
Ontvangen 2020
€ 253.336,-

Speel mee voor het Joods Historisch Museum

Steun het Joods Historisch Museum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.