Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam laat de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven zien. Bezoekers gaan mee op reis door het maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Het Maritiem Museum is sinds 2017 vaste partner van de BankGiro Loterij. Met de jaarlijkse bijdrage helpt de BankGiro Loterij het museum verder te ontwikkelen en wordt het behoud, beheer en de presentaties van de unieke maritieme collectie van het museum gewaarborgd. In 2016 steunde de BankGiro Loterij al het museum bij de realisatie van de tentoonstelling de ‘Offshore Experience’. Twee jaar later werd het Maritiem Museum gekozen tot ‘Museum van het jaar 2018’.

Medio 2021 opent het museum, dankzij de BankGiro Loterij, de deuren van nieuwe metaal- en houtwerkplaatsen in het nieuwe Leuvepaviljoen. Hier zullen educatieve presentatie de maritieme ambachten op een voetstuk plaatsen voor een groeiend aantal bezoekers en scholieren.

Maritiem Museum Rotterdam
Gesteund sinds
2017
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 114.880,-
Ontvangen 2020
€ 314.880,-

Speel mee voor het Maritiem Museum

Steun het Maritiem Museum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.