Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam vertelt de geschiedenis van de maritieme industrie. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar bezoekers op historische schepen en kranen beleven hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

In de Offshore Experience, gerealiseerd met een bijdrage van de BankGiro Loterij, gaan bezoekers mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Zo waant u zich even aan boord van een platform op zee en ervaart zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren.

Het Maritiem Museum werd onlangs vaste partner van de BankGiro Loterij. Directeur Frits Loomeijer: “Na de enorme eenmalige schenking die we in 2016 ontvingen voor de realisatie van de Offshore Experience, is dit blijvende partnerschap een fantastische opsteker voor het museum. Omdat de bijdrage voortaan structureel is, kunnen we als museum onze horizon enorm verbreden.”

Maritiem Museum Rotterdam
Gesteund sinds
2017
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 50.827,-
Ontvangen 2019
€ 250.827,-

Maritiem Museum - Maritieme ambachten op een voetstuk

Deze winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 wil in een nieuw paviljoen aan de Museumhaven oude maritieme ambachten op aantrekkelijke wijze presenteren.

Bekijk project

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.