Mauritshuis

In hartje Den Haag bevindt zich het Mauritshuis. Het Mauritshuis huisvest sinds 1822 een wereldberoemde verzameling schilderijen uit de Gouden Eeuw, waaronder topstukken van Vermeer, Jan Steen, Frans Hals en Rembrandt.

Dit intieme, zeventiende-eeuws stadspaleis werd ontworpen en gebouwd door Jacob van Campen en Pieter Post, de twee belangrijkste Hollandse architecten van hun tijd. De publiekslievelingen van het Mauritshuis zijn Vermeers Meisje met de Parel en Het puttertje van Fabritius.

Naast de topstukken uit de Gouden Eeuw, is er in het Mauritshuis veel meer te zien. De permanente presentatie geeft een schitterend overzicht van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst van de vijftiende- tot de achttiende eeuw; van Vlaamse primitieven tot zonovergoten landschappen, en gedetailleerde stillevens.

Mauritshuis
Thema's
onderdeel 4 Rijksmusea
Gesteund sinds
1998
Algemeen
onderdeel 4 Rijksmusea
Door deelnemers gekozen
€ 325.193,-
Ontvangen 2020
€ 325.193,-

Speel mee voor het Mauritshuis

Steun het Mauritshuis door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.