Museum de Fundatie

Museum de Fundatie heeft twee vestigingen: het kasteel Nijenhuis in Heino en het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle. Er worden aansprekende tentoonstellingen georganiseerd die een groot en breed publiek naar het museum trekken, van Jeroen Krabbé, Paul Citroen tot Pieter Henket.

De veelzijdige, internationale collectie van Museum de Fundatie omvat oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, kunstnijverheid en niet-westerse kunst. Het museum is recent verbouwd en op het dak staat nu ‘Het OOG’, een ellipsvormige opbouw dat het museum vele meters extra tentoonstellingsruimte biedt. Aan de buitenkant is de opbouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels.

Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De grondlegger van Museum de Fundatie bewoonde het Nijenhuis van 1958 tot aan zijn dood in 1984. Het huis is nu volledig toegankelijk voor het publiek In het kasteel en de beeldentuin vinden met regelmaat wisselende tentoonstellingen plaats.

Museum de Fundatie
Gesteund sinds
2008
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 412.070,-
Ontvangen 2020
€ 712.070,-

Speel mee voor Museum de Fundatie

Steun Museum de Fundatie door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

Museum de Fundatie - Fundatie Summerstage

Kasteel het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. De kasteeltuin is het gedroomde decor voor een reeks zomerconcerten in 2019, 2020 en 2021.

Bekijk project

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.