Naturalis Biodiversity Center

Fascinatie voor de schoonheid en diversiteit van de natuur, dat is het fundament van Naturalis. Wij zijn Naturalis Biodiversity Center, hét centrum voor biodiversiteitsonderzoek.

Wat in 1820 begon met de privécollectie van koning Willem I is uitgegroeid tot een collectie met meer dan 42 miljoen objecten. Met die natuurhistorische collectie, kennis en data bestuderen wij al 200 jaar het leven op aarde. Klein of groot. Springlevend of al miljoenen jaren dood. Alles in de natuur hangt samen en balans is van levensbelang voor het voortbestaan ervan. We onderzoeken de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo dragen we bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen. En dat is nu belangrijker dan ooit. 

In ons museum in Leiden tonen we de rijkdom van de natuur. Daar, maar ook buiten de muren van het museum, laten we jong en oud ervaren hoe bijzonder biodiversiteit is en maken we iedereen enthousiast voor de natuur.

 

 

 

Naturalis Biodiversity Center
Gesteund sinds
2006
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 432.829,-
Ontvangen 2020
€ 732.829,-,-

Speel mee voor Naturalis Biodiversity Center

Steun Naturalis Biodiversity Center door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

Naturalis: Live Science

Met zijn grote ramen aan de straatzijde is LiveScience letterlijk en figuurlijk de etalage van Naturalis. Hier ontmoet u onze onderzoekers en collectiebeheerders zodat u kunt zien en ervaren wat er bij hun werk komt kijken. In het Dinolab bijvoorbeeld, waar experts recent opgegraven botten van dinosauriërs uit steen vrijmaken. Best veel herrie en stof natuurlijk, maar tussendoor stoppen ze graag om met u in gesprek te gaan. Ook de Werkstraat in LiveScience is één van de plekken waar u onze onderzoekers ontmoet. Stel gerust vragen, bijvoorbeeld waar zij aan werken en waarom. Wekelijks zijn er preparaties van dieren en planten in het StudioLab en bieden we online spotlights aan met onder onderzoekers en collectiebeheerders. Dichter bij ons werk kunt u niet komen!

Om LiveScience te bezoeken heeft u een ticket nodig voor het museum.

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.