Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center heeft een lange en rijke geschiedenis die meer dan vier eeuwen teruggaat in de tijd.

De basis van het instituut werd gelegd in de 19e eeuw, toen het initiatief tot oprichting van zowel het Nationaal Natuurhistorisch museum, als van het Nationaal Herbarium Nederland en van het Zoölogisch Museum Amsterdam werd genomen. Deze grote Nederlandse natuurhistorische instellingen hebben in 2010 hun krachten gebundeld in Naturalis Biodiversity Museum.

Al vanaf de start is het Naturalis Biodiversity Center geliefd bij publiek. Behalve een publieksmuseum met een natuurhistorische collectie is het ook een wetenschappelijk instituut. De missie van Naturalis is biodiversiteit beschrijven, begrijpen en verklaren voor het welzijn van de mens en voortbestaan van de aardse natuur.

Open dialoog

In Naturalis Biodiversity Center komen onderzoek, verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis over de natuur - biologie, geologie, natuurlijke historie en biodiversiteit - samen. Naturalis Biodiversity Center wil inspireren en stimuleren maar vooral ook een wezenlijke bijdrage leveren aan de kennis en waardering voor de natuur bij een zo groot mogelijk deel van de Nederlandse samenleving.

Naturalis wil bouwen aan de collectie van de biologische en geologische diversiteit en wil de toegankelijkheid daarvan vergroten. Met wetenschappelijk onderzoek willen ze bijdragen aan de mondiale inspanning om de biodiversiteit te reconstrueren en de interactie tussen soorten te begrijpen. In een open dialoog wordt kennis gedeeld over natuur, taxonomie en biodiversiteit die bruikbaar is voor de samenleving en een duurzame economie.

De bijdrage van de loterij wil Naturalis Biodiversity Center gebruiken om zich verder te ontwikkelen, waarbij vernieuwing van de vaste tentoonstelling prioriteit heeft.

Speel mee en steun Naturalis

Naturalis Biodiversity Center
Gesteund sinds
2006
Algemeen
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 339.886,-
Ontvangen 2019
€ 639.886,-

Naturalis: Live Science

Het nieuwe Naturalis wil ook een nieuwe LiveScience realiseren: een plek waar onderzoekers en bezoekers samenkomen, in gesprek gaan over objecten en onderzoek én waarbij bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan.

Bekijk project

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.