Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum in gebouw Las Palmas bevindt zich op de Wilheminapier op de Kop van Zuid, een van de meest fotogenieke plekken in Rotterdam.

De Wilhelminapier biedt grootstedelijke allure met een vleugje romantiek. Vroeger vertrokken hier passagiersschepen naar de Nieuwe Wereld. Nu is het een bruisend stuk Rotterdam waar oude pakhuizen en gewaagde moderne architectuur samengaan, waar verschillende keukens bij elkaar komen en waar fotografie en beeldcultuur een prominente plek innemen.

Met een rijk geschakeerd tentoonstellingsprogramma van historische en hedendaagse, Nederlandse en internationale fotografie, en een spannend activiteitenprogramma voor jong en oud is het Nederlands Fotomuseum in Las Palmas dé plek voor de fotoliefhebber. Het Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van Nederlands fotografen en heeft hiermee een rijk overzicht van 100 jaar Nederlandse fotografiegeschiedenis in huis (oa. Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Aart Klein en Frits Rotgans).

Uniek is de permanente presentatie De Donkere Kamer, over de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Aan de hand van de rijke collectie van het museum wordt ruim 185 jaar fotografie tot leven gewekt. Ontdek hoe de eerste foto’s gemaakt werden, volg het liefdesverhaal van Ed van der Elsken in Parijs en ga mee op jacht met de camera.

Nederlands Fotomuseum
Gesteund sinds
2007
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 73.023,-
Ontvangen 2020
€ 273.023,-

Speel mee voor het Nederlands Fotomuseum

Steun het Nederlands Fotomuseum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

Nederlands Fotomuseum: Eregalerij Nationale Fotografie

Het Nederlands Fotomuseum komt met een prachtig initiatief: een Eregalerij met 100 nationale topstukken uit de Nederlandse fotografie. Dankzij deze bijdrage worden 'de Nachtwachten van de fotografie' voor iedereen gratis toegankelijk.

Bekijk project

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.