Prins Bernhard Cultuurfonds: Het andere festival

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zet zich onder de noemer Fonds ZOZ sinds 2017 in om nieuwe makers en verhalenvertellers een cultureel on- of offline podium te geven.

Het gaat dan vaak om jonge theatermakers, muzikanten, podcastmakers en filmmakers. Samen vertellen deze makers verhalen die tot op heden te weinig te zien en te horen zijn op de Nederlandse podia en in de media.

Fonds ZOZ gelooft in de kracht van verhalen die laten zien dat we misschien wel allemaal anders, maar ook allemaal Nederlanders zijn. Nederland is rijk aan mooie verhalen. Bovendien verdient ieder verhaal het om verteld en gedeeld te worden.

Het Andere Festival zoekt, vindt en gaat deze verhalen vertellen en verspreiden. Zo bieden wij verhalenvertellers een groot podium, begeleiden we nieuwe verhalenvertellers uit alle culturele disciplines en helpen we hun verhalen te verspreiden. Dit alles omdat wij geloven dat de verspreiding van deze verhalen bijdraagt aan meer begrip voor elkaar en daarmee een mooier Nederland.

Ieder kwartaal strijkt Het Andere Festival in een andere stad neer: te beginnen met Maastricht, Almere en Tilburg. Iedere stad is anders en daardoor is de invulling van het festival in iedere stad uniek.

Deze loterijbijdrage stelt de initiatiefnemers in staat Het Andere Festival op een grotere schaal uit te voeren.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Prins Bernhard Cultuur Fonds: Het andere festival
Extra bijdrage 2019
€ 375.000,-