Teylers Museum

Teylers Museum is het oudste museum van Nederland, het opende in 1784 de deuren voor het publiek. Het ademt nog steeds de sfeer van die tijd en is alleen daarom al een bezienswaardigheid.

Het museum kon gebouwd worden dankzij de erfenis van de rijke bankier en zijdehandelaar Pieter Teyler. Hij liet zijn kapitaal na ter bevordering van kunst en wetenschap.

In het historische gebouw dwalen bezoekers langs de voorwerpen in sfeervolle vitrines. Elk fossiel, mineraal, wetenschappelijk instrument, boek, munt, schilderij of tekening vertelt zijn eigen verhaal. Alsof je in een encyclopedie bladert. 

In de moderne vleugel organiseert het museum tentoonstellingen en presentaties waarin delen van de vaste collectie een hoofdrol spelen. Dikwijls gecombineerd met belangrijke bruiklenen en georganiseerd rondom een actueel thema.

Teylers Museum
Gesteund sinds
2007
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 72.998,-
Ontvangen 2020
€ 272.998,-,-

Speel mee voor het Teylers Museum

Steun het Teylers Museum door mee te gaan spelen in de BankGiro Loterij. U ontvangt dan een welkomstbedrag van € 15,- én een persoonlijke BankGiro Loterij VIP-KAART.

Ja, ik wil meespelen

VIP-KAART

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.