BankGiro Loterij The Wall

BankGiro Loterij The Wall is een onvoorspelbare, snelle gameshow waarin koppels geldbedragen proberen te winnen die kunnen oplopen tot honderdduizenden euro’s.

Vanaf zondag 13 januari 2019, 20.30 uur SBS 6, was BankGiro Loterij The Wall 6 weken lang te zien op televisie.

BankGiro Loterij The Wall was in de maanden april en mei 2018 elke zondag te zien om 20.30 uur op SBS 6.

Het spel

De regels zijn eenvoudig: als de kandidaten een vraag goed beantwoorden, dan wordt hun bal groen. Die groene bal valt vanuit een gat bovenin de muur in een van de 15 gaten onderaan de muur. Die gaten vertegenwoordigen een geldbedrag. Wanneer een groene bal in een bepaald bedrag valt, dan wordt dat bedrag toegevoegd aan de prijzenpot van de kandidaten. Is het antwoord echter fout, dan wordt de bal rood en wordt het bedrag waarin de rode bal terecht komt afgetrokken van de prijzenpot.

In de eerste ronde beantwoorden de twee kandidaten de vragen samen. Vanaf ronde 2 worden de koppels gesplitst. Een van hen verdwijnt in een geluidsdichte cabine achter de muur en beantwoordt in zijn eentje de vragen. De ander probeert op basis van die antwoorden de ballen zo gunstig mogelijk over de bedragen op de muur te verdelen.

De finale

In de finale moet de geïsoleerde speler beslissen of hij namens het koppel kiest voor een vaststaand bedrag of dat hij gokt dat zijn partner succesvol is geweest met het spel op de muur en een hoger bedrag bij elkaar heeft gespeeld. Kortom, BankGiro Loterij The Wall zit vól emotie!