Topstukken, dé cultuurpodcast met Albert Verlinde

In deze podcast gaat Albert Verlinde op zoek naar bijzondere verhalen die schuilgaan achter de mooiste topstukken van Nederland. In elke aflevering vertelt een expert van een culturele instelling met welk object hij of zij een speciale band heeft.

Niks missen? Abonneer u op deze podcast via:

Spotify
Apple Podcasts

Alle afleveringen op een rij

 • De beladen NS-treinen uit WOII

  Evelien Pieterse werkt bij het Spoorwegmuseum en was altijd gefascineerd door een portret in het gebouw. Als ze op onderzoek gaat, ontdekt ze welk opmerkelijk - en pijnlijk - verhaal erachter schuilgaat.

  Luister deze podcast
 • De verborgen boodschap van Het Melkmeisje

  Pieter Roelofs van het Rijksmuseum zoomt in op de details van dit werk dat ook persoonlijk voor hem van grote betekenis is.

  Luister deze podcast
 • Het versluierde leven van Mata Hari

  Femke Haijtema van het Fries Museum vertelt het verhaal over het bijzondere leven van Mata Hari, dat nog altijd met mysteries omgeven is.

  Luister deze podcast
 • Van Pinochet tot Tom Hanks

  Het levensverhaal van de Nederlandse fotograaf Chas Gerretsen klinkt als een grote avonturenroman, zo vertelt Martijn van den Broek van het Nederlands Fotomuseum.

  Luister deze podcast
 • Frans Hals: broddelaar of genie?

  Ann DeMeester, van het Frans Hals Museum, vertelt over een schilderij waar kunstkenners de afgelopen eeuwen flink over van mening verschilden.

  Luister deze podcast
 • Hoe Mahler Amsterdam op de kaart zette

  Marian van der Meer neemt Albert mee naar de plek die is verbonden met een componist waarmee Het Concertgebouw een speciale band heeft.

  Luister deze podcast
 • Dromen over een T.rex

  Edwin van Huis is directeur van Naturalis in Leiden en deelt zijn persoonlijke verhaal over het skelet van de meest iconische dinosauriër die ooit heeft geleefd.

  Luister deze podcast

“Als groot cultuurliefhebber vind ik het verdrietig dat veel van de prachtige cultuur in ons land maandenlang niet toegankelijk is. Ik hoop dat we via deze podcast iedereen in Nederland toch nog een beetje kunnen blijven inspireren.”

- Albert Verlinde, ambassadeur BankGiro Loterij