TIJDELIJK GESLOTEN

Amsterdam
Doorlopend
Museum
U bespaart € 10,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
De musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij. Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

Allard Pierson

In het Allard Pierson worden de collecties van de Universiteit van Amsterdam gedeeld met het publiek en de wetenschap. Van Egyptische oudheden tot Blaeu-atlassen en van middeleeuwse handschriften tot de grafische vormgeving van nu.

Van Nijl tot Amstel 

Van handelaren uit het Assyrische Rijk tot theatermakers in Amsterdam. De voorwerpen die ze nalieten, vertellen hun verhalen. De vaste presentatie Van Nijl tot Amstel start bij prehistorische jagers in het nabije Oosten en eindigt in de eenentwintigste eeuw in Amsterdam. Deze geschiedenis laat de wisselwerking tussen de oude en de moderne wereld zien en vertelt het verhaal van de nieuwsgierige mens. Van het ontstaan van het schrift tot de eerste industriële boekproductie, van handelaren uit het Assyrische Rijk tot theatermakers in Amsterdam. De cultuurhistorische tijdreis Van Nijl tot Amstel begint met de overgang van jager naar boer en neemt u mee naar het moderne Amsterdam.