4 PERSONEN GRATIS

Amsterdam
Doorlopend
Museum, Museummaand
U bespaart  € 12,50 per ticket
Op max.  4 tickets per VIP-KAART
Let op  de 4 personen gratis-actie is geldig t/m 1 augustus 2021
  reserveer online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s)
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
Reserveer vooraf online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s) en houd u aan de RIVM-richtlijnen. Let op: starttijden zijn beperkt, dus meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Zo kunnen er andere bezoekers worden ontvangen.

Allard Pierson

In het Allard Pierson worden de collecties van de Universiteit van Amsterdam gedeeld met het publiek en de wetenschap. Van Egyptische oudheden tot Blaeu-atlassen en van middeleeuwse handschriften tot de grafische vormgeving van nu.

Van Nijl tot Amstel 

Van handelaren uit het Assyrische Rijk tot theatermakers in Amsterdam. De voorwerpen die ze nalieten, vertellen hun verhalen. De vaste presentatie Van Nijl tot Amstel start bij prehistorische jagers in het nabije Oosten en eindigt in de eenentwintigste eeuw in Amsterdam. Deze geschiedenis laat de wisselwerking tussen de oude en de moderne wereld zien en vertelt het verhaal van de nieuwsgierige mens. Van het ontstaan van het schrift tot de eerste industriële boekproductie, van handelaren uit het Assyrische Rijk tot theatermakers in Amsterdam. De cultuurhistorische tijdreis Van Nijl tot Amstel begint met de overgang van jager naar boer en neemt u mee naar het moderne Amsterdam.