4 PERSONEN GRATIS

Den Haag
Doorlopend
Museum, Museummaand
U bespaart  € 10,- per ticket
Op max.  4 tickets per VIP-KAART
Let op  de 4 personen gratis-actie is geldig t/m 1 augustus 2021
  reserveer online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s)
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
Reserveer vooraf online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s) en houd u aan de RIVM-richtlijnen. Let op: starttijden zijn beperkt, dus meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Zo kunnen er andere bezoekers worden ontvangen.

Fotomuseum Den Haag

Het Fotomuseum Den Haag wil een plek zijn waar mensen de ruimte en rust kunnen vinden om de gelaagdheid, betekenissen en context van de fotografie te ontdekken en met aandacht te kunnen kijken; naar de kunst, zichzelf, de omgeving en de wereld.

William Wegman - Being Human

5 september 2020 t/m 3 januari 2021

Veel kunstenaars hebben een muze. Regisseurs perfectioneren hun werk door telkens een nieuwe samenwerking aan te gaan met hun favoriete acteurs. Soms is een muze een stille partner, dat dient als een object waar de kunstenaar zijn blik op richt. In andere gevallen ontstaat werk vanuit zo’n nauwe samenwerking dat het haast onduidelijk wordt wie de kunstenaar is en wie de muze. Voor de Amerikaan William Wegman (1943) zijn de muzes die al deze rollen vervullen zijn Weimarse staande honden. De inspiratie begint in 1970 wanneer de Weimaraan met de naam Man Ray, genoemd naar Wegmans favoriete kunstenaar, uit zichzelf voor Wegmans camera gaat zitten. In plaats van zijn trouwe metgezel naar de mand te sturen, besluit Wegman gebruik te maken van het moment. William Wegman was op dat moment al een bekende beeldend kunstenaar, maar de talloze, haast menselijke portretten van zijn immer groeiende roedel Weimaranen brachten hem wereldwijde faam.