4 PERSONEN GRATIS

Amsterdam
Doorlopend
Museum, Museummaand
U bespaart  € 16,50 per ticket
Op max.  4 tickets per VIP-KAART
Let op  de 4 personen gratis- actie is geldig t/m 1 augustus 2021
  reserveer online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s)
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
Reserveer vooraf online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s) en houd u aan de RIVM-richtlijnen. Let op: starttijden zijn beperkt, dus meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Zo kunnen er andere bezoekers worden ontvangen.

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum bezit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Met de langlopende tentoonstelling Rijzend Water zet het museum de wereldwijde impact van smeltend ijs en de stijgende zeespiegel centraal.

Rijzend Water

4 oktober 2019 t/m 28 februari 2021

This is your wake-up call! Het Scheepvaartmuseum maakt wereldwijde impact van de stijgende zeespiegel zichtbaar met tentoonstelling Rijzend Water van Kadir van Lohuizen. Het laat zien dat klimaatcrisis niet meer te stoppen is, maar enkel nog vertraagd kan worden. In de tentoonstelling zijn projecties met stilstaand en bewegend beeld te zien dat wordt ondersteund met geluidopnames van locaties waarnaar Van Lohuizen afreisde. Samen vormt dit een visueel spektakel over een urgent thema, waardoor het voor de bezoeker dichtbij komt.

Engelen van de Zee

18 september 2020 t/m 5 april 2021

Vanfleteren (België, 1969) is één van de meest bekende fotografen van de Lage Landen. Engelen van de Zee bestaat uit een serie aangrijpende portretten van jongens tussen de zes en zestien jaar van maritiem opleidingsinstituut Koninklijk Werk IBIS in het Belgische Bredene. Stephan Vanfleteren portretteerde kinderen uit complexe gezinssituaties in hun traditionele matrozenpak: de ‘engelen van de zee’. Op internaat IBIS vinden zij een veilige thuishaven; het biedt hen een onderkomen, zorg en, bovenal, een toekomst.