TIJDELIJK GESLOTEN

Amsterdam
Doorlopend
Museum
U bespaart  € 16,50 per ticket
Op max.  1 ticket per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
De musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij. Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum bezit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Met de langlopende tentoonstelling Rijzend Water zet het museum de wereldwijde impact van smeltend ijs en de stijgende zeespiegel centraal.

Rijzend Water

4 oktober 2019 t/m 28 februari 2021

This is your wake-up call! Het Scheepvaartmuseum maakt wereldwijde impact van de stijgende zeespiegel zichtbaar met tentoonstelling Rijzend Water van Kadir van Lohuizen. Het laat zien dat klimaatcrisis niet meer te stoppen is, maar enkel nog vertraagd kan worden. In de tentoonstelling zijn projecties met stilstaand en bewegend beeld te zien dat wordt ondersteund met geluidopnames van locaties waarnaar Van Lohuizen afreisde. Samen vormt dit een visueel spektakel over een urgent thema, waardoor het voor de bezoeker dichtbij komt.

Engelen van de Zee

18 september 2020 t/m 5 april 2021

Vanfleteren (België, 1969) is één van de meest bekende fotografen van de Lage Landen. Engelen van de Zee bestaat uit een serie aangrijpende portretten van jongens tussen de zes en zestien jaar van maritiem opleidingsinstituut Koninklijk Werk IBIS in het Belgische Bredene. Stephan Vanfleteren portretteerde kinderen uit complexe gezinssituaties in hun traditionele matrozenpak: de ‘engelen van de zee’. Op internaat IBIS vinden zij een veilige thuishaven; het biedt hen een onderkomen, zorg en, bovenal, een toekomst.