€ 14,- GRATIS

Rotterdam
Doorlopend
Museum
U bespaart € 14,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot
  een entreebewijs voor Het Nieuwe Instituut is hier ook geldig
  alleen geldig op vertoon van uw VIP-KAART

Let op!
Reserveer vooraf online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s) en houd u aan de RIVM-richtlijnen. Let op: starttijden zijn beperkt, dus meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Zo kunnen er andere bezoekers worden ontvangen.

Huis Sonneveld

Museumwoning Huis Sonneveld bevindt zich op steenworp afstand van Het Nieuwe Instituut, aan de rand van het Museumpark in Rotterdam. Een entreebewijs voor Het Nieuwe Instituut geeft ook toegang tot Huis Sonneveld.

Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen - Ontwerp en poëzie in Huis Sonneveld

11 juli 2020 t/m 10 januari 2021

Gijs Bakker en K. Schippers presenteren in Huis Sonneveld combinaties van sieraden en gedichten die ze speciaal voor deze gelegenheid geselecteerd hebben uit hun omvangrijke oeuvres. Het uitgangspunt van de tentoonstelling Beginselen is het verschil tussen het waarnemen van een sieraad en dat van een gedicht. Bij het kijken naar sieraden heb je als waarnemer al gauw een belaste vorm van kijken: zou je het willen dragen? Wat is de waarde? Bij een gedicht zie je vaak eerder het geheel van letters op papier, waarbij je na het lezen een oordeel kunt vellen. Wat sieraden met gedichten gemeen hebben is het vermogen om in een compacte vorm een boodschap over te brengen.