4 PERSONEN GRATIS

Ruurlo
Doorlopend
Museum, Kasteel, Museummaand
U bespaart  € 13,50 per ticket
Op max.  4 tickets per VIP-KAART
Let op  de 4 personen gratis-actie is alleen geldig van 5 juni t/m 4 juli 2021
  reserveer online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s)
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!

Reserveer vooraf online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé(s)), bezoek een locatie bij u in de buurt en houd u aan de RIVM-richtlijnen. Let op: starttijden zijn beperkt, dus meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Zo kunnen er andere bezoekers worden ontvangen.

Kasteel Ruurlo

Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Kasteel Ruurlo is onderdeel van Museum MORE, dat ook gratis te bezoeken is met uw VIP-KAART.

Evenals Museum MORE in Gorssel, is Kasteel Ruurlo een privé-initiatief van Hans en Monique Melchers. Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Beleef hier de magie van de grootste collectie schilderijen van grootmeester Carel Willink (1900-1983). Uiteraard is ook Willinks iconische portret van zijn muze Mathilde te zien, naast vijf extravagante creaties van modeontwerpster Fong-Leng.

Carel Willink

Carel Willink (1900-1983) is nog altijd de koele grootmeester van het neorealisme. Al sprak Willink zelf liever van imaginair of fantastisch realisme. Zijn werk is raadselachtig, elegant en technisch perfect. In Kasteel Ruurlo zijn ongeveer 45 werken van Willink te zien. De semipermanente tentoonstelling toont zijn ontwikkeling van jonge, experimenterende kunstenaar tot weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.