TIJDELIJK GESLOTEN

Ruurlo
Doorlopend
Museum, Kasteel
U bespaart € 12,50 per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
Tot en met 15 maart 2021 zijn alle musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze voor de periode t/m 2 maart en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij. Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

Kasteel Ruurlo

Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Kasteel Ruurlo is onderdeel van Museum MORE, dat ook gratis te bezoeken is met uw VIP-KAART.

Evenals Museum MORE in Gorssel, is Kasteel Ruurlo een privé-initiatief van Hans en Monique Melchers. Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. Beleef hier de magie van de grootste collectie schilderijen van grootmeester Carel Willink (1900-1983). Uiteraard is ook Willinks iconische portret van zijn muze Mathilde te zien, naast vijf extravagante creaties van modeontwerpster Fong-Leng.

Carel Willink

Carel Willink (1900-1983) is nog altijd de koele grootmeester van het neorealisme. Al sprak Willink zelf liever van imaginair of fantastisch realisme. Zijn werk is raadselachtig, elegant en technisch perfect. In Kasteel Ruurlo zijn ongeveer 45 werken van Willink te zien. De semipermanente tentoonstelling toont zijn ontwikkeling van jonge, experimenterende kunstenaar tot weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen.