€ 10,50 GRATIS

Den Helder
Doorlopend
Museum
U bespaart € 10,50 per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
Reserveer vooraf online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s) en houd u aan de RIVM-richtlijnen. Let op: starttijden zijn beperkt, dus meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Zo kunnen er andere bezoekers worden ontvangen.

Marinemuseum

Stap aan boord en beleef de marine! Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je alles leert over de marine. In verschillende gebouwen én in een echte onderzeeboot en het brughuis van de Hr. Ms. De Ruyter (1976-2001) nemen we je mee door de geschiedenis van de Koninklijke Marine.

Zeeslag

In Zeeslag! vaar en leef je mee met twee grote zeeslagen uit de Nederlandse geschiedenis: de Tocht naar Chatham en de Slag in de Javazee. Beide zeeslagen zijn in het collectieve geheugen verbonden met een bekende marineheld: Michiel de Ruyter en Karel Doorman. Michiel de Ruyter is bekend geworden door zijn glorieuze overwinningen. Karel Doorman treft een ander lot. Hij sneuvelt tijdens de Slag in de Javazee. De levensverhalen van deze helden staan symbool voor het onzekere lot van zeelieden in oorlogstijd. In de tentoonstelling neemt het museum de bezoekers mee in het verhaal van Thijs Thijszoon en Joris Janszoon, opvarenden van het schip De Vreede. De Slag in de Javazee maakt de bezoeker mee aan de hand van Alex Moorman (ziekenverpleger op Hr. Ms. De Ruyter) en Ru Crommelin (oudste officier op de Hr. Ms. Kortenaer).