TIJDELIJK GESLOTEN

Den Haag
Doorlopend
Museum
U bespaart € 15,50 per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot 
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
Musea, bioscopen en theaters zijn gesloten. Naar verwachting openen openluchtmusea en dierenparken hun deuren op woensdag 19 mei. Als u op pad gaat met uw VIP-KAART, houd dan de geldende RIVM-richtlijnen aan, reserveer op tijd en meld u af, indien u uw reservering niet kunt opvolgen.

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw: bekijk werken van meesters als Johannes Vermeer, Jan Steen, Rembrandt en Frans Hals.

Alleen met Vermeer

26 september 2020 t/m 3 januari 2021

In de rijke collectie van het Mauritshuis, met grote publiekslievelingen als het Meisje met de Parel, De stier en de Anatomische les, bevindt zich één schilderij waarmee veel van de bezoekers van het Mauritshuis een uitzonderlijke band hebben opgebouwd: Gezicht op Delft. De beroemde Franse schrijver Marcel Proust bezocht in 1902 het Mauritshuis en raakte daar diep onder de indruk van het meesterwerk van Vermeer. Vele jaren later schreef hij in een brief: ‘Vanaf het moment dat ik het Gezicht op Delft zag in het museum in Den Haag, wist ik dat ik het mooiste schilderij ter wereld had gezien.” Deze tentoonstelling bestaat enkel en alleen uit het Gezicht op Delft. In de tentoonstellingszaal kunnen bezoekers tijdens een vooraf geboekt tijdslot alleen (of in zeer klein gezelschap) in stilte ervaren wat dit bijzondere kunstwerk met hen doet. Hierbij wordt een ideale kijkervaring gecreëerd: subtiele vormgeving, perfecte belichting en geen geluiden of afleiding van buitenaf. Alleen met Vermeer.