TIJDELIJK GESLOTEN

Nijmegen
Doorlopend
Museum
U bespaart € 8,- per ticket
Op max. 2 tickets per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!
Tot en met 15 maart 2021 zijn alle musea, bioscopen, theaters en dierenparken gesloten. Mocht u een ticket hebben gereserveerd of hebben gekocht, dan vervalt deze voor de periode t/m 2 maart en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen door de desbetreffende partij. Kijk voor speciaal thuisaanbod op deze pagina.

De Bastei

De Bastei is het centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. Ontdek alles over de flora en fauna rondom de Waal en ga zelf aan de slag in De Bastei Academie.

De Kunst van het Verdedigen

12 december 2020 t/m 31 oktober 2021

Ontdek een uniek stukje geschiedenis van Nijmegen en Gelderland in de tentoonstelling De Kunst van het Verdedigen. Met een prachtige maquette en een spannende virtuele reis komen de 16e-eeuwse stad en de bastei tot leven. Begin 16e eeuw voelt de Nijmeegse bevolking zich bedreigd. De verdedigingswerken van de stad zijn sterk verouderd en de kanonnen van de vijand slaan steeds grotere gaten in de stadsmuren! De angst onder de bevolking neemt alsmaar toe. Nijmegen wil daarom een machtig verdedigingswerk aan de Waal bouwen en laat zich daarbij inspireren door de schetsen van de beroemde Albrecht Dürer. Een onneembare bastei met daverende kanonnen moet de stad verdedigen en indringers afschrikken. Tegen wie moest de vrije rijksstad zich verdedigen? Welke rol speelde Nijmegen in het machtige hertogdom Gelre en te midden van Europese vorsten die elkaar steeds weer in het harnas jaagden? Hoe gingen aanvallers en verdedigers in die tijd te werk?