4 PERSONEN GRATIS

Nijmegen
Doorlopend
Museum, Museummaand
U bespaart  € 8,- per ticket
Op max.  4 tickets per VIP-KAART
Let op  de 4 personen gratis-actie is alleen geldig van 5 juni t/m 4 juli 2021
  reserveer online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s)
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op!

Reserveer vooraf online een tijdslot voor uzelf (en uw introducé(s)), bezoek een locatie bij u in de buurt en houd u aan de RIVM-richtlijnen. Let op: starttijden zijn beperkt, dus meld u af indien u onverhoopt geen gebruik kunt maken van uw reservering. Zo kunnen er andere bezoekers worden ontvangen.

De Bastei

De Bastei is het centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen. Ontdek alles over de flora en fauna rondom de Waal en ga zelf aan de slag in De Bastei Academie.

De Kunst van het Verdedigen

12 december 2020 t/m 31 oktober 2021

Ontdek een uniek stukje geschiedenis van Nijmegen en Gelderland in de tentoonstelling De Kunst van het Verdedigen. Met een prachtige maquette en een spannende virtuele reis komen de 16e-eeuwse stad en de bastei tot leven. Begin 16e eeuw voelt de Nijmeegse bevolking zich bedreigd. De verdedigingswerken van de stad zijn sterk verouderd en de kanonnen van de vijand slaan steeds grotere gaten in de stadsmuren! De angst onder de bevolking neemt alsmaar toe. Nijmegen wil daarom een machtig verdedigingswerk aan de Waal bouwen en laat zich daarbij inspireren door de schetsen van de beroemde Albrecht Dürer. Een onneembare bastei met daverende kanonnen moet de stad verdedigen en indringers afschrikken. Tegen wie moest de vrije rijksstad zich verdedigen? Welke rol speelde Nijmegen in het machtige hertogdom Gelre en te midden van Europese vorsten die elkaar steeds weer in het harnas jaagden? Hoe gingen aanvallers en verdedigers in die tijd te werk?