4 PERSONEN GRATIS

Zwolle
Doorlopend
Museum, Museummaand
U bespaart  € 14,- per ticket
Op max.  4 tickets per VIP-KAART
Let op  de 4 personen gratis-actie is alleen geldig van 5 juni t/m 4 juli 2021
  reserveer online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s)
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie biedt, in haar twee vestigingen, een veelzijdige en internationale collectie met oude, maar ook moderne en hedendaagse kunst.

Dwars door de Fundatie

5 september 2020 t/m 3 januari 2021

Museum de Fundatie laat een uitgebreide keuze zien uit zijn collecties. Vrijwel het hele museum wordt erdoor in beslag genomen. De collectie die in de basis bijeengebracht is door Dirk Hannema (1895-1984) omvat vijf eeuwen kunst, vanaf de Middeleeuwen tot nu. Daarin zitten een aantal voor Nederland unieke werken, waaronder een schilderij van William Turner, een bozzetto van Antonio Canova en een uniek ensemble schilderijen van Neo Rauch. Het internationale gezelschap aan schilders, beeldhouwers en fotografen laten we voor het eerst samen zien onder de titel Dwars door de Fundatie.

Anneke Wilbrink - Lofoten

5 september 2020 t/m 3 januari 2021

De kleurrijke schilderijen van de Zwolse kunstenaar Anneke Wilbrink (1970) tonen een omgebouwde wereld die balanceert tussen sciencefiction en het hier en nu. Grootstedelijke architectuur gaat hand in hand met ongerepte landschappelijkheid. In de schilderijen van Anneke Wilbrink lijkt het of de wereld in een deeltjesversneller terecht is gekomen. Futuristische landschappen zijn gevuld met wolkenkrabbers, psychedelische bloemen en bomen geplaatst tegen een achtergrond van blauwe luchten en rotsmassief.