4 PERSONEN GRATIS

Utrecht
Doorlopend
Museum, Museummaand
U bespaart  € 14,- per ticket
Op max.  4 tickets per VIP-KAART
Let op  de 4 personen gratis-actie is geldig t/m 1 augustus 2021
  reserveer online een tijdslot voor uzelf en uw introducé(s)
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Museum Speelklok

Stap samen een wereld uit vervlogen tijden binnen en laat je meevoeren door de muziek van de magische instrumenten. Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten.

Straatbeeld

9 oktober 2020 t/m 9 mei 2021

Maak kennis met een enorme verscheidenheid aan orgelbeelden in de tentoonstelling Straatbeeld. Vanaf 9 oktober nemen zij u mee naar hun wereld vol kleur en verhalen. Hofdansers uit de pruikentijd, spannend geklede ‘cheerleaders’, exotisch geklede heren, plattelandsnostalgie, uitgaansmode uit de jaren 30 en nog heel veel meer! Paradeer met deze bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen, al muziek makend, door de straten van toen en nu.

Orgelbeelden zijn ambachtelijk en veelal kundig gemaakte producten van hún tijd die nog steeds veel aandacht trekken. Ze verwijzen naar vervlogen tijden, representeren een ideaalbeeld of de waan van de dag. Decennialang zwierven ze van orgel naar orgel, van straat naar straat. De straatmuziek en het straatbeeld zijn in de loop van de jaren veranderd. Maar, hoe is dat van invloed geweest op de orgelbeelden? Welkom in de wereld van de orgelbeelden!