Wanneer vrijdag 13 september 
Tijd19:30 uur tot 22:30 uur
De actie loopt is afgelopen - alle kaarten zijn vergeven

Het nieuwe Naturalis is weer open!

Na drie jaar (ver)bouwen is het nieuwe Naturalis sinds zaterdag 31 augustus weer geopend. Naturalis en de BankGiro Loterij organiseren voor trouwe deelnemers van de loterij en fans van Naturalis een zeer exclusief ontvangst op vrijdagavond 13 september.

Het mooiste uit de natuur

Edwin van Huis, algemeen directeur van Naturalis heet u welkom. Daarna kunt u rondkijken in het nieuwe gebouw en de zeven fonkelnieuwe tentoonstellingszalen. Laat u meenemen naar het vroegste leven op aarde, het ontstaan van de mens en Nederland in de ijstijd. Met de nieuwe museumapp kunt u op eigen gelegenheid de topstukkentour volgen, met als hoogtepunt T. rex Trix in de nieuwe dinozaal.


LiveScience in het nieuwe Naturalis

De zaal LiveScience is dé plek waar onderzoekers en bezoekers samenkomen, in gesprek gaan over onderzoek en objecten én waar bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan. In LiveScience kunt u drie flitscolleges bijwonen. Caroline Breunesse, hoofd Tentoonstellingen, vertelt over de inrichting van het nieuwe museum, Marianne Fokkens, projectleider van LiveScience, geeft meer informatie over het concept van deze bijzondere zaal. Naturalis-onderzoeker Anne Schulp, hoogleraar paleontologie aan de Universiteit Utrecht, haalt met u herinneringen op aan de succesvolle opgraving van T. rex Trix en vertelt u meer over de nieuwe veelbelovende opgravingssite Jurassic Mile in Wyoming (VS).

Daarnaast ziet u Becky Desjardins, preparateur, en een wetenschappelijk tekenaar van Naturalis aan het werk. In het dinolab op de bovenverdieping zijn onderzoekers bezig met het prepareren van een Triceratops. LiveScience is zeven dagen per week open en gratis toegankelijk. Een plek waar wetenschappelijk onderzoek voor iedereen tastbaar, fun én dichtbij is. LiveScience is mede gerealiseerd dankzij de bijdrage van de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Programma 13 september

 • 19:30 uur: Ontvangst
 • 20:00 uur: Welkomstwoord
 • 20:15 - 22:30 uur: Museumbezoek, drankje en hapje
 • 20:30 uur: Flitscollege Caroline Breunesse
 • 21:00 uur: Flitscollege Marianne Fokkens
 • 21:30 uur: Flitscollege Anne Schulp
 • 22:30 uur: Einde

  Helaas, er zijn geen kaarten meer beschikbaar.

  Let op: het programma is afgestemd op volwassenen.

  Contact

  Beeld: Naturalis LiveScience Zaal


  De actievoorwaarden vindt u hier.

  Vergelijkbaar aanbod