U bespaart € 15,- per ticket
Op max. 1 ticket per VIP-KAART
Let opalleen op vertoon van de VIP-KAART

Afrika Museum

In het Afrika Museum is een rijke collectie voorwerpen uit Afrika te vinden, verzameld door missionarissen die in Afrika werkten of nog steeds werkzaam zijn.

Fashion Cities Africa

tot en 1 maart 2020

Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 15 lokale creatives. In Fashion Cities Africa bekijk je de stedelijke modescenes vanuit het perspectief van lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers. Zo nemen broer en zus 2ManySiblings je mee naar de markt in Nairobi, waar ze tweedehands designerkleding kopen om te restylen. Ook vind je in de tentoonstelling creaties van onder meer The Sartists (Johannesburg), Said Mahrouf (Casablanca) en het modelabel Maki Oh (Lagos), dat gedragen wordt door onder andere Beyoncé en Michelle Obama.

Over het Afrika Museum

In het Afrika Museum leert u alles over het Afrikaanse continent. U ziet traditionele en hedendaagse kunst, maar ook honderden voorwerpen, strips, reclameposters en speelgoed. Deze objecten vertellen veel over de gebruiken en gewoonten in de verschillende Afrikaanse landen. Buiten wandelt u over een Ghanees erf, langs een dorp in Mali en paalwoningen uit Benin.

Contact

Afrika Museum

Postweg 6

6571 CS Berg en Dal

0880042800

10:00 - 17:00


www.afrikamuseum.nl

Beeld: Fashion Cities Africa - Manthe Ribane © Chris Saunders

Vergelijkbaar aanbod